Alu felge su neizostavan detalj kojeg vozači obožavaju

Popularnost alu felga ne jenjava već desetljećima. Jednostavan uzrok tome je činjenica da je većina vozača vezana uz svoj auto, a neki su toliko jako privrženi svom ljubimcu da se prema njemu odnose s iznimnom pažnjom. Jedan od načina za održavanje visoke razine sigurnosti, ali i ukrašavanja vozila je i postavljanje aluminijskih naplataka na gume automobila.

Aluminijski naplatci, popularnije zvani alu felge, su bitan dio nadogradnje auta koji mogu jako utjecati na njegovu privlačnost i dizajn.

Investicija u kvalitetne alu felge je najbolje rješenje

Ako ste odlučili svom ljubimcu priuštiti novi izgled, najbolje je izabrati alu felge malo višeg cjenovnog razloga. Felge ipak nisu samo ukras već i osnova pogona auta pa je bitno da odgovaraju i najzahtjevnijim vozačkim rutama. Osim što su takve alu felge puno kvalitetnije i sigurnije (što bi svakom vozaču trebao biti prioritet), one izgledaju mnogo ljepše na autu i učinit će ga atraktivnijim nego ikada.

Postoji mnogo vrsta i proizvođača felgi, ali najvažnija stvar kod njih je svakako njihova kvaliteta. Ponuda možda jest velika, ali od ponude je važniji proizvođač koji mora garantirati kvalitetu. Iako vozači alu felge kupuju većinom zbog izgleda, ipak je bitno da su kvalitetne. Ne biste bili prva osoba koja je doživjela prometnu nezgodu zbog kupnje alu felgi upitnog proizvođača, stoga vas želimo upoznati s važnosti visoke kvalitete naplataka.  Postoje čak i brojni testovi koji pokazuju kakve su nezgode moguće zbog njihove loše kvalitete.

Izaberite beskompromisno dobre alu felge

Što je zapravo bitno kod odabira alu felgi i zašto su one dobar izbor? Dinamika vozila je jedna od bitnijih komponenti prilikom vožnje i njoj mogu pridonijeti i kvalitetne alu felge. Iako su i standardni naplatci dobar izbor za vaš auto, ne mogu se mjeriti s alu felgama.

Mnogo je prednosti alu felgi nad običnim felgama: one osiguravaju preciznije upravljanje vozilom u zavojima, poboljšavaju ubrzavanje i kočenje auta, i čvršće su pa smanjuju deformiranje guma tijekom vožnje. Ovo su samo neke od prednosti kupnje klasičnih čeličnih felgi.

Dijametar alu felgi je vrlo bitan pojam u cijeloj ovoj priči jer mnogi vozači misle da par inča više ili manje ne predstavlja problem za auto. No, prava je istina to ipak mijenja nivo sigurnosti tijekom vožnje. Aluminij je odličan materijal za izradu felgi. Njegova privlačnost leži u tome da taj materijal gotovo ni ne oksidira pa alu felge izgledaju odlično većinu vremena. Postoje i novije legure metala s aluminijem koje su napravljene kako bi osigurale još veći stupanj čvrstoće.

Kupite alu felge putem interneta i osigurajte kvalitetu i vrhunski izgled

Iako postoji mnogo trgovina auto- dijelovima koje nude veliki izbor modela uz šarolik raspon cijena, online ponuda je čak veća od toga. Felge je najjednostavnije birati prema modelu auta, a ostale preference kao što su mat ili sjajna boja, crne ili srebrne felge, su stvar osobnog izbora.

Mnoge web trgovine na svojim stranicama imaju i tzv. “konfigurator felgi”. On je odlična pomoć kod kupnje alu felgi jer omogućuje simulaciju izgleda svih dostupnih felgi  na vašem automobilu.

Nakon što odaberete marku i model vozila, možete uživati u mijenjanju  izgleda dostupnih felgi i tako se lakše odlučiti na kupovinu.

Bilo da izaberete klasične čelične felge, alu felge ili pak neku najnoviju vrstu koja je mješavina posebno izdržljivih i fleksibilnih metalnih legura, morate biti svjesni da je u svim ovim slučajevima cijena većinom stvarni pokazatelj kvalitete felge. Kupovinom kvalitetnih najboljih alu felgi zapravo investirate u sebe i svoje uživanje u vožnji.

Postoje različiti stilovi alu felgi

Možemo razlikovati nekoliko stilova alu felgi, od kojih su najčešći sportski (veće čvrstoće), OE dizajn koji je zapravo vrlo sličan originalnim felgama,  modernizirani retro stil i još mnogi drugi. Osim stilova, i veličina kotača je veliki faktor u odabiru. Promijenite li recimo dimenzije gume 195/65 R 15 s gumom 205/55 R 16 dobit ćete neke prednosti kao što su bolje kočenje i ulazak u zavoje, ali i izgubiti neke.

YouTube video

Isto tako možete prilično promijeniti izgled svog vozila odabirom različitih vrsta završnog laka kao što su mat, saten ili sjaj, biranjem neke drugačije nijanse (od kojih su crna, srebrena i antracit najpopularnije) ili drugim tipom obrade, najčešće mirror ili kromirane.Izaberite svoj vlastiti stil i obucite svog limenog ljubimca u potpuno novo ruho putem silux.si web shopa!

 

Članci iz iste kategorije: