Odaberite najbolji hosting paket za svoje poslovanje

Imate li bilo kakvu tvrtku, obrt ili nešto slično, vrlo je važno i da imate svoje web stranice, bez obzira je li riječ o onim najobičnijim na kojima se mogu pronaći samo osnovne informacije ili je riječ o nekim naprednijim. Danas se jako puno ljudi u potrazi za informacijama okreće isključivo internetu pa je vrlo važno da ste tamo vidljivi. 

Ako ste domenu već registrirali, tada vam samo još preostaje da web stranice (koje ste napravili sami ili koje vam je netko napravio) postavite na neki server. Ta usluga se naziva hosting internetskih stranica i dostupna je putem brojnih informatičkih tvrtki.

Hosting internetskih stranica za svakoga

Hosting internetskih stranica danas možete ugovoriti putem brojnih tvrtki, bilo da se odlučite za neku domaću ili stranu tvrtku. Većina njih vam može ponuditi različite vrste, a kao neke od popularnijih ističi su:

  • Dijeljeni hosting
  • VPS
  • Dedicirani server
  • Cloud hosting

No, osim toga, morat ćete odabrati i neki paket. Hosting paketi tako uključuju razne usluge koje vam mogu biti korisne. Isto tako, dobro je provjeriti što vam od svih tih usluga stvarno treba i što vam koja tvrtka nudi besplatno u sklopu paketa, a što je potrebno dodatno platiti. Tako možete pronaći neku tvrtku koja vam baš ono što vam je potrebno daje potpuno besplatno, dok se kod neke druge dodatno plaća.

Što sve nude hosting paketi

Hosting paketi zapravo predstavljaju pakete s određenim uključenim uslugama. Neke od usluga koje se mogu u njima nalaziti i koje se mogu razlikovati od paketa do paketa su:

  • Broj različitih web stranica koje možete imati
  • Količina prostora za pohranu
  • Broj e-mail računa
  • Uključene baze podataka  i sl.

Također, u neke su uključeni i besplatni SSL certifikati koji se možda kod nekih drugih dodatno plaćaju. Zato se svakako isplati provjeriti usluge više različitih tvrtki dok ne pronađete onu koja vam nudi najviše potrebnih uključenih usluga.

Razmislite koje informatičke usluge vam trebaju

Kako biste odabrali najbolji hosting paket za svoje potrebe, morate dobro razmisliti što vam je sve potrebno. Ako planirate imati više web stranica, onda odmah morate gledati hosting pakete kod kojih to možete napraviti. Isto tako, ako imate neke male web stranice za koje vam ne treba puno diskovnog prostora, hosting paketi koji nude nešto manje prostora će biti jeftiniji, ali vama dostatni.

hosting internetskih stranica za vaše potrebe
Dobro razmislite što vam je sve potrebno kako biste odabrali najbolji hosting paket za svoje potrebe.

Zbog toga, ako dobro razmislite što vam je sve potrebno i pronađete najbolji hosting paket koji tome odgovara, svakako ćete i dodatno uštedjeti.

Smjestite web stranice na sigurno

Iako su paketi važni, prije svega se morate odlučiti za hosting internetskih stranica, a tek onda birati koji paket ćete odabrati. Kao što je već navedeno, postoje različite vrste, a opet je na vama odluka da odlučite koji vam najviše odgovara. Imate li neke osobne web stranice i nemate neke velike zahtjeve, onda je dijeljeni hosting internetskih stranica vjerojatno dovoljno dobra opcija. To je ujedno i najjeftinija vsta i to mu je vjerojatno i glavna prednost.

hosting internetskih stranica paket
Prije svega se morate odlučiti za hosting internetskih stranica, a tek onda birati koji paket ćete odabrati.

Tražite li ipak nešto bolje rješenje, onda ćete se odlučiti za bilo koje od drugih navedenih rješenja. VPS za nešto više novca nudi i brojne prednosti, a dedicirani server je najbolje moguće rješenje. Takav hosting internetskih stranica vam omogućuje da zakupite server samo za svoje potrebe. To znači da se on neće dijeliti i da je vaša odgovornost da sve radi kako treba. Ako to možete osigurati, onda je to rješenje svakako najbolje. Naravno, nemojte zanemariti niti sigurnost, pa su SSL certifikati nešto što biste svakako trebali ugovoriti.

SSL certifikati za više sigurnosti na internetu

SSL certifikati predstavljaju dodatni mehanizam sigurnosti na internetu. Web stranice koje ih imaju predstavljaju više sigurnosti za korisnika, a prepoznati ih možete na dva načina:

  • Ikona lokota uz naziv web stranica
  • Adresa počinje protokolom https

A oko čega zapravo SSL certifikati pomažu? Oni pomažu zaštititi komunikaciju koja se odvija između korisnika i neke web stranice. A ta komunikacija se najčešće odvija kod neke kupnje, primjerice putem neke web trgovine. Kad korisnik odluči nešto kupiti, mora prema web stranici poslati svoje osobne podatke i podatke za naplatu. Ako neki haker presretne tu komunikaciju, mogao bi iskoristiti te osjetljive podatke.

YouTube video
Kako funkcioniraju SSL certifikati?

Internetski SSL certifikati šifriraju tu komunikaciju pa čak i da se desi da netko neovlašteno presretne tu komunikaciju, neće je moći dešifrirati i neće imati nikakve koristi od nje.

Članci iz iste kategorije: