Cijena dijelova automobila ovisi o modelu

Kao i svaka stvar na svijetu, tako i automobili imaju određeni rok trajanja i veoma je bitno redovno ih održavati kako bi trajali što dulje. U slučaju da primijetite da neki dio automobila nije dobar i da vam otežava vožnju i ugrožava sigurnost, potrebno ga je što prije zamijeniti. Cijena dijelova automobila ovisi o njihovom stanju (jesu li novi ili polovni), te modelu automobila. Ovisno o marki ovisi i cijena dijelova, a za skuplje automobile rezervni auto dijelovi su naravno skuplji. Sve o tome kako odabrati kvalitetne dijelove za automobil, koliko je jeftinija cijena dijelova automobila koji su polovni, te isplati li se njihova kupnja saznajte u nastavku teksta.

Što su sve autodijelovi?

Prije nego što kažemo kako se odnosi cijena dijelova automobila između novih i polovnih, veoma je važno da malo detaljnije objasnimo što sve spada u auto dijelove. Auto dijelovi su svi dijelovi koji se koriste u automobilu, bilo da se radi o gumama ili nekom posebnom dijelu koji se nalazi u motoru. Za sigurno i kvalitetno funkcioniranje cjeline veoma je bitno da je svaki dio automobila ispravan i samo tada je automobil siguran za vožnju. Iako mnogi zanemaruju gume, one su najvažniji dio automobila i jedini dio automobila koji je u izravnom dodiru s cestom.

Polovni auto dijelovi

Mnogi se u nedostatku novaca odlučuju na kupnju polovnih auto dijelova. No je li to ispravna odluka i isplati li se njihova kupnja? S naše strane odgovor na ovo pitanje je jasan, a odgovor je ne. Nikada ne znate u kakvom su stanju rezervni, tj. polovni, dijelovi koje namjeravate kupiti i iako je njihova cijena višestruko manja od novih, to ne znači da je isplativa. Polovni dijelovi najčešće su istrošeni i izvađeni iz starih automobila koji su ili doživjeli sudar ili više nisu uvoznom stanju. Prilikom kupnje polovnih dijelova riskirate vaš novac i oni se mogu pokazati kao jako loš ulog. 

auto parts

Novi auto dijelovi

Cijena dijelova automobila koji nisu korišteni je nešto veća, no njihovom kupnjom dobivate i garanciju i sigurnost da je dio ispravan i kvalitetan. Upravo zbog toga njihova kupnja trebala bi vam biti broj 1 izbor, jer kupnjom neprovjerenog dijela za automobil možete ugroziti sebe i ostale putnike u vašem automobilu. Cijena novih dijelova automobila nešto je veća u odnosu na polovne, a kako biste bili sigurni da kupujete kvalitetan i nov dio možete koristiti razne web shopove gdje je dostupnost proizvoda i izbor veoma širok.  

Cijena auto dijelova ovisi i o modelu

Osim o tome je li dio polovni ili nov, cijena dijelova automobila ovisi i o marki i modelu vozila. Naravno da su dijelovi za poznate marke poput Mercedesa, BMWa ili Audija skuplji od dijelova za Citroen ili Hyundai. Prilikom kupnje automobila morate imati na umu da što je automobil skuplji i njegovo održavanje je skuplje, stoga birajte automobil koji odgovara vašem budžetu. 

LED žarulje za auto

Unazad nekoliko godina LED rasvjeta dostiže nevjerojatnu popularnost i postaje standard za mnoge potrebe rasvjete. Krenuvši od rasvjete prostora i okućnica, od nedavno LED žarulje za auto su standard i halogene sijalice više nisu popularne. Kako i ne bi bilo tako, kada LED rasvjeta ima niz prednosti u odnosu na sve druge oblike rasvjete. 

Jedan od veoma bitnih dijelova za vožnju automobila noću su LED žarulje za auto. Najpoznatije su LED H7 sijalice koje će odlično osvijetliti put, te vam uz to uštedjeti novac zbog svoje dugotrajnosti i manje potrošnje. Samo neke od prednosti LED žarulje u odnosu na halogene sijalice su dulji životni vijek trajanja, manja potrošnja struje automobila i znatno bolje osvjetljenje ceste. Vijek trajanja LED žarulje za auto je oko 10 tisuća sati, a na nešto skuplje modele postoji i garancija. To je i do 15 puta više od prosječnog vijeka trajanja klasičnih halogenih žarulja.

YouTube video

Jeftine LED žarulje za auto možete pronaći u online trgovinama,a uvijek je važno da u autu imate rezervu u slučaju potrebe za zamjenom. Ako nemate rezervu nakon pregorenja LED žarulje po noći znatno ćete slabije vidjeti, a kupnja na pumpi može vas koštati znatno više. Osim H7 LED žarulje za auto, postoje još i razne druge sijalice, a u raznim web trgovinama vjerujemo da ćete pronaći ono što tražite.

Članci iz iste kategorije: