Kako kupiti Bitcoin u roku od par minuta?

Nakon ekonomske krize 2008. godine, predstavljen je Bitcoin. Digitalna valuta koja bi trebala zamijeniti novac i koja ima fiksnu količinu. Brz način slanja, transparentnost i digitalizacija su stvari zbog Bitcoin ima bolje odlike od klasičnog novčanog sistema, no je li to dovoljno da postane glavna svjetska valuta?

Bitcoin je trebao doći kao spas, valuta zbog koje se više nikada ne bi mogla dogoditi kriza i zbog koje bi se svijet u potpunosti modernizirao. Za sve promjene treba vremena, te je Bitcoin trenutno umjesto zamjene za novac postao odlična investicija. U današnjem tekstu ćemo vas upoznati sa njime, odgovoriti na pitanje kako kupiti Bitcoin i upoznati vas s još nekim zanimljivim kriptovalutama.

Što je Bitcoin?

Bitcoin je kriptovaluta koji postoji isključivo elektronički. Nije kontroliran od stane nikakve treće institucije ili države i radi na blockchainu. To je decentralizirana internet mreža na kojoj su jednom upisani podatci zauvijek dostupni i ne mogu se izmjenjivati.

Brojni načini kako kupiti Bitcoin
Svakih 4 godine događa se Bitcoin halvin

Lanac blokova koji se stvara i potvrđuje od strane drugih korisnika blockchaina, takozvanih minera. Upravo blockchain omogućio je stvaranje Bitcoina i ostalih kriptovaluta, te je promijenio današnjicu. Postoji 21 milijun Bitcoina, a svaki je djeljiv na milijunti dio, Satoshi. Znanstveni rad o Bitcoinu potpisan je imenom Satoshi Nakamoto, te ni dan danas nije poznato tko je tvorac. Ako ste se pitali kako kupiti Bitcoin, odgovor na pitanje donosimo na kraju teksta, a u nastavku ćemo vas upoznati s nekim drugim perspektivnim kriptovalutama i objasniti koja je njihova funkcija.

Kriptovalute i blockchain projekti

Mnogi smatraju da su sve kriptovalute jednake, te da se sada mnogi pokušavaju obogatiti bez rada. To je krivo razmišljanje, jer svaka poznatija kriptovaluta ima svoju svrhu i razlog zbog kojeg postoji. Bitcoin je na marketu kriptovaluta, kao zlato u sadašnjem sistemu s raznim svjetskim novčanim valutama. Razne kriptovalute stvorene su s razlogom da rade u nekom sustavu i unaprijede sistem, tj. da eliminiraju posrednike. Ono što prije nije bilo moguće na internetu, zbog mogućnosti ispravljanja podataka, zahvaljujući blockchainu je postalo moguće.

Kako kupiti Bitcoin?
Bitcoin je kriptovaluta

Neke od najpoznatijih kriptovaluta u svijetu su Ethereum, XRP,  Bitcoin Cash, EOS, … Ethereum je jedna od najkorištenijih svjetskih valuta, jer se na njenom blockchainu koriste razni drugi tokeni. On podržava izradu pametnih ugovora i aplikacija, te donosi velike promjene u svijetu. Još uvijek je u fazi testiranja i dovršavanja, te i dalje nije u potpunosti funkcionalan. Kako kupiti Bitcoin u roku od nekoliko minuta saznajte u nastavku teksta.

Kako kupiti Bitcoin online?

Nakon što smo vas upoznali s kriptovalutama i načinom na koji funkcioniraju, vrijeme je da odgovorimo na pitanje kako kupiti Bitcoin. Prije nekoliko godina kupnja Bitcoina je bila znatno teža, no danas zahvaljujući raznim mjenjačnicama je znatno brža i lakša. Prvi korak je odabrati mjenjačnicu na kojoj ćete kupiti Bitcoin. Neke od najpoznatijih su CoinBase, eToro i Binance. Naš savjet je eToro, koja je jedna od najpoznatijih u svijetu, a osim Bitcoina možete trgovati i raznim dionicama i plemenitim metalima.

  • Registrirajte se na eToro i potvrdite vaš identitet.
  • Uplatite novac na račun putem kartice, Paypala ili uplate na račun.
  • Kupite Bitcoin!

U tri jednostavna koraka, za svega nekoliko minuta, možete postati vlasnikom svojih prvih kriptovaluta. Na eToro web stranici možete trgovati raznim stvarima, a Bitcoin je jedna od najpopularnijih trgovina.

Isplati li se ulagati u Bitcoin?

Saznali ste kako kupiti Bitcoin, no još uvijek se dvoumite je li to prava odluka? Točan odgovor na pitanje hoće li Bitcoin rasti ili ne je teško odgovoriti, no bitno je da znate neke osnove o njemu, te zbog čega može rasti ili padati. Trenutno je Bitcoin u porastu i u cijeloj 2019. godini vrijednost mu je značajno narasla.

https://www.youtube.com/watch?v=RP-zewXn2G4

Svakih 4 godine događa se Bitcoin halving, kada se minerima smanjuje količina Bitcoina koju dobivaju, potvrdom transakcija. To je kroz dosadašnju povijest znatno povećavalo cijenu, jer oni prodaju po skupljoj cijeni na burzi. Na taj način Bitcoin nastoji izbjeći inflaciju i smanjenje vrijednosti, no svako ulaganje je rizično. U slučaju da Bitcoin postane sve više korišten, njegova vrijednost će zasigurno rasti. Prestane li se koristiti ili se otkrije neki problem s njegovom masovnom adopcijom, za očekivati je pad cijene. Prije ulaganja detaljno se informirajte o tome što je on i što donosi. Ako prepoznate kvalitetu u njemu i novitet, tada se ulaganje nameće kao odlična odluka.

Članci iz iste kategorije: