Vanjska rasvjeta u koju ćete se zaljubiti

Prije no što se zaputite u odabir vanjske rasvjete, važno je dobro postaviti ciljeve i pregledati mogućnosti. Vanjski prostori nešto su teži za osvjetljenje, jer za razliku od unutrašnjih najčešće nisu omeđeni s više do dva zida, što znači da nema mnogo površina od kojih se svjetlost može odbijati. 

Upravo radi toga, kvalitetna vanjska rasvjeta može biti izazov za planiranje. Zato je vrlo važno koji su vam ciljevi kod postavljanja. Vanjska rasvjeta namijenjena za boravak i druženje uvelike je različita od one koja se koristi za kretanje po vanjskom prostoru tijekom noći, što treba imati na umu.

Vanjska rasvjeta

Koristite prostor u svoju korist

Kada postavljate rasvjetu u vanjski prostor, pokušajte je maksimalno prilagoditi prostoru u koji je postavljate. Iskoristite prostor u svoju korist, kako bi vaša rasvjeta vani funkcionirala i izgledala najbolje što može. Kod vanjske rasvjete za prostore za druženje, više rasvjetnih tijela odlična su ideja. 

LED rasvjeta je odličan izbor jer ne troši mnogo energije, a može se pronaći u nizu različitih oblika. S druge strane, LED rasvjeta može biti od koristi i kada birate rasvjetu za kretanje. Primjerice,  LED reflektori su: 

  • Štedljivi
  • Jednostavni za postavljanje
  • Dugotrajni

Upotrijebite li ih nekoliko u eksterijeru, nećete morati dugo brinuti o zamjeni i održavanju.

Čitajte i sljedeći članak: Moderna zidna rasvjeta je ujedno i dekoracija

Moderna zidna rasvjeta može se odlično uklopiti u sve prostorije vašeg stana i tako prostor po mraku učiniti vizualno atraktivnijim.

Rasvjeta za kretanje

Kada planirate vanjsku rasvjetu, koju možete kupiti u internetskoj trgovini Volino.hr, za prostor za kretanje, prije svega razmislite o tome u kojemu se prostoru nalazite.

YouTube video

Ona namijenjena prostoru poput ulaza u kuću ili garažu može biti sačinjena od jednog ili dva reflektora koji će osvijetliti prilaz tako da se možete kretati bez brige, no imajte na umu kako takva rasvjeta neće moći osvijetliti cijelo vaše dvorište. 

Članci iz iste kategorije: