Lovište i Pelješac

loviste-xPredstavljamo našu novu Internet stranicu www.lovište.com, na kojoj predstavljamo kraj Lovište. Ovo je naša prva stranica, koja je namijenjena i hrvatskom trgu, bog čega je i prevedena u hrvatski jezik (pored slovenskog i engleskog). Na stranici je predstavljeno mali gradić Lovište, koji se nalazi na polu otoku Pelješac. Unatoč tome što je jako mali i udaljen od Slovenije, gradić je vrlo dobro poznat kod nas.

Na stranici se nalaze opisi i okolnih krajeva: Orebić, Kućište, Viganj, Nakovana, Korčula, Ston… Cijelo područje ima bogatu historiju povezanu osobito sa Dubrovnikom i dubrovačkom republikom, a i sa drugim važnim državama prošlog vremena, kao što su Venecija ili Austrougarska monarhija.

U novije doba cijeli polu otok Pelješac zapravo živi od turizma. Osim toga imaju i privredu poznatih vina sa Pelješca (plavac, Dingač) i maslinovog ulja. Sam Pelješac nema velikih turističkih naselja, većinom su to mali hoteli, apartmani i manji kampovi. Lovište isto tako nudi samo smještaj u većem broju privatnih apartmana, soba i dva manja kampa.

 

Članci iz iste kategorije: