Savršen odmor na Hrvatskom jugu

hvar

Na tisuće turista svako ljeto svoj odmor provode na hrvatskoj obali, koja nudi ponešto za svaki ukus. Hrvatsko primorje doista ima bezbroj doista magičnih mjesta, gdje ćete se osjećati kao da niste na planeti na kojoj ostatak godine užurbano jurcate zapleteni u svakodnevne obveze. Ipak, posebno se izdvaja jedan, južni dio hrvatske obale, koji na prvi pogled možda izgleda kao privilegija imućnih ljudi, ali uz malo istraživanja, i običnom čovjeku nudi mnogo toga za solidne novce.

Centrom ove regije u svakom smislu smatra se Dubrovnik, koji blista u punom sjaju i kao moderni turistički centar, svojom turističkom ponudom, i kao jedan od najljepših starih gradova-spomenika u Hrvatskoj i regionu. Dubrovnik je jedinstven spoj prošlosti i sadašnjosti, na koji nitko ne ostaje ravnodušan. Ipak, južni dio Dalmacije ima još mnogo toga da ponudi.

Čitajte i sljedeći članak: Uživajte u kupanju u termalnoj vodi

Ako poznajete neki par i želite im nešto pokloniti za neku određenu prigodu na koju su vas pozvali, možda nemate ideju što bi to mogli biti. Romantični paketi za dvoje bi mogli biti upravo odličan izbor.

Osim Dubrovnika, na kopnu ćete se susresti sa zelenom panoramom, iz koje će, tu i tamo, izvirivati poneko malo naselje, savršeno za miran odmor. Sva mjesta Hrvatske obale brižno čuvaju svoju tradiciju, te ćete uz odmor imati priliku upoznati neke od starih dalmatinskih običaja, kao i probati specijalitete tradicionalnog i izuzetno zdravog hrvatskog kulinarstva. Ako putujete jadranskom magistralom do Dubrovnika, otvorite četvoro oči- imati ćete što za vidjeti. Predivni silazak obale u čarobno plavi Jadran, nesvakidašnji je prizor.

Turistima se preporučuje i vožnja brodom, za još dramatičniji pogled na magične litice i sam prilaz Dubrovniku. Pored toga, otok Korčula smatra se jednim od ljepših na cijelom Jadranu, te ga obvezno treba posjetiti ako ste željni morske idile okupane sunčevim zrakama tokom svih ljetnjih mjeseci. Još jedna od prednosti južnog dijela hrvatske obale je što ju karakterizira toplija klima, te je Korčula jedna od najtoplijih točaka u Hrvatskoj. Također, količina padavina je vrlo mala (ili skoro nikakva) tijekom ljetnjih mjeseci, te je vrlo vjerojatno da će vas vrijeme savršeno poslužiti na odmoru. Više opisa turističkih lokacija prečitajte na hrvatska.ba.

Članci iz iste kategorije: