Problemi i nedoumice vezane za ekstenzije trepavica

Prije nego se odlučite uraditi ekstenzije trepavica, neke stvari morate znati. Kao prvo, provjerite stručnost kozmetičarke i higijenu kozmetičkog salona. Drugo, pogledajte neke od njenih prijašnjih radova, jer ćete tako znati je li to uistinu izgled trepavica kakav želite i je li kozmetičarka vješta. I treće, raspitajte se o ekstenzijama prije nego vam ih stavi, jer ih je danas mnoštvo dostupno na tržištu. U nastavku ćemo vam objasniti neke od najčešćih nedoumica, ali i dati važne napomene o cijelom procesu ugradnje ekstenzija.

Kako ekstenzije trepavica NE trebaju izgledati i neke od prevara kozmetičara

Kada pogledate radove kozmetičarke za koju ste se odlučili, moći ćete vidjeti jesu li ekstenzije lijepo „nasjele“ na trepavice i izgleda li sve uredno. Ekstenzije ne smiju ići u križ. To znači da moraju biti pravilno poredane i pratiti liniju vaših trepavica. Također ne smiju smetati očima. To znači da ne smiju bockati i stvarati crvenilo. Trepavice od nerca i svile ne postoje, pa se ne dajte prevariti, pogotovo jer ih u nekim salonima mogu cijeniti nerealno mnogo. Ovi termini su nastali isključivo zbog razlika u čvrstoći ekstenzija. 0,7 su svilene jer su tanke i mekane na dodir, dok su 0,25 nerc zbog debljine i čvršće strukture. Prirodne trepavice NIKADA ne mogu  prihvatiti ekstenzije jer se ne radi o organu, nego o nalijepljenoj stvari. Ako vam ekstenzije dugo stoje to znači da je korišteno dobro ljepilo, a ne da su to sad trajno vaše trepavice.

YouTube video

Još neke zablude o ekstenzijama trepavica

Tretman apliciranja ekstenzija ne smije i ne može trajati kraće od 60 minuta. Ako traje kraće, onda ste prevareni i nisu vam stavljene ekstenzije trepavica! Ekstenzije smiju ići pod vodu i obavezno se moraju svakodnevno prati zbog higijene. Umivajte se kao i inače. Samo u prva 24 sata ih ne smijete kvasiti dok se ljepilo popuno ne osuši. Ne postoji alergijska reakcija na ljepilo ili trepavice jer je ljepilo hipoalergeno, a ekstenzije su od sintetike. Kada se javi neka iritacija ili alergija, to znači da vam je nešto krivo odrađeno. Obratite se osobi koja vam ih je ugradila da provjeri je li se neka ekstenzija nalijepila na kapak. Kada jedna ekstenzija ispadne, na njoj mora biti i jedna prirodna trepavica koje je otpala zbog  starosti. Na njenom mjestu je narasla druga trepavica, pa se ne uzrujavajte. Nikada ne smije biti više prirodnih trepavica povezanih ljepilom ispod jedne ekstenzije.

Kada je vrijeme za dopunu

Trepavice se trebaju dopuniti unutar 30 dana. Samo tako ćete ih održavati lijepim, urednim i izgledat će gusto. Nemojte se zabrinuti ako vam u jesen i proljeće prirodne trepavice ispadaju brže. To je sasvim normalan proces i događa se zbog mijenjanja dlaka. Drugi razlog ispadanja mogu biti masna sredstva koje koristite oko očiju. Do ispadanja ekstenzija dolazi jer ulje djeluje na ljepilo i slabi njegovo djelovanje. Ako se desi da nakon nekoliko tretmana nemate jednaku gustoću ekstenzija ili nemate veću (osim u slučaju ako sami tražite da vam budu rjeđe), moguće je da postoji problem kod ugradnje trepavica. Drugi razlog može biti taj da su se vaše prirodne trepavice vjerojatno oštetile. To je i više nego dovoljan razlog da promijenite kozmetičarku.

Koje vrste ekstenzija postoje

2D, 3D i 4D su samo nazivi za volumenske trepavice. One nemaju veze s onim što vi mislite da ćete postići kada ih ugradite. Naziv je takav jer se ispred slova D stavlja broj koji označava broj ekstenzija koji se nalaze na snopu. 2D i 3D još i nekako imaju smisla jer su to dimenzije koje možemo vidjeti svojim okom, dok sigurno ostale ne možemo vidjeti, ali je ostao takav naziv. Ne dajte se prevariti, već se dobro informirajte prije odabira ekstenzija. Pored ovih volumenskih ekstenzija postoje još i individualne, ruski volumen i mnoge druge. Zato dobro pregledajte slike već postavljenih ekstenzija i posavjetujte se s kozmetičarkom koje bi najviše odgovarale vašim trepavicama i obliku oka.

Pročitajte naš najnoviji članak “Internet trgovina Majice.com.hr“.

Članci iz iste kategorije: