Uživajte u kupanju u termalnoj vodi

Kupanje u bazenima mnogima je odličan oblik opuštanja. Tako često obitelji, pogotovo one s djecom, odlaze u terme. One nude brojne sadržaje za one najmlađe, ali i starije tako da svi mogu podjednako uživati. A još jedan od aduta koje imaju brojna takva mjesta je termalna voda. Ona ima blagotvorna svojstva na ljudsko tijelo pa je kupanje u bazenima s termalnom vodom ujedno i vrlo opuštajuće iskustvo. 

Zato, ako ne znate kamo povesti svoju obitelj, pogledajte koje sve terme možete pronaći u blizini, sigurno će im se svidjeti. Osim u Hrvatskoj, u Sloveniji se također mogu pronaći zanimljiva mjesta za kupanje pa dajte i njima šansu. 

Kupanje u bazenima mnogima je odličan oblik opuštanja.

Više o termalnoj vodi

Termalna voda koja se može pronaći u raznim toplicama spada među ljekovite mineralne vode. Potječe iz skupine sumpornih voda. Na mjestu gdje izvire, njena temperatura je oko 32 ili 33 stupnja Celzija. 

Neke od blagotvornih učinaka termalne vode na ljudsko tijelo su sljedeće:

  • Pozitivno utječe na smanjivanje kožnih oboljenja
  • Ublažava operativne bolesti
  • Ublažava posljedice ozljeda kostiju i zglobova
  • Ublažava procese nakon operacija

Zbog svih ovih pozitivnih značajki, sve je više onih koji odlaze isključivo u one terme u čijim se bazenima može pronaći termalna voda. Neki parovi tako kupuju i romantične pakete za dvoje kako bi uživali u raznim uslugama koje se još nude.

Terme nude brojne sadržaje za one najmlađe, ali i starije tako da svi mogu podjednako uživati.

Terme s velikom ponudom bazena

Terme su mjesta na kojima prije svega možete pronaći veliki izbor različitih bazena. Tako ćete pronaći one za skroz malu djecu, koji su vrlo plitki. Stariji će moći uživati u onim nešto dubljim, a pronaći će se i oni vrlo duboki koji su prikladni za plivanje. Osim toga, neki od njih imaju i dodatke, kao što su tobogani, prskalice, masažne prskalice i slično.

Velika atrakcija su i bazeni s valovima koji simuliraju plivanje u moru ili oceanu tako što posebne pumpe stvaraju valove koji udaraju sve plivače. Većinom takvi bazeni u određeno vrijeme nude tu značajku plivanja na valovima, a ostalo vrijeme se u njima može normalno kupati.

Djeca uživaju u kupanju i plivanju u termama

Terme za djecu danas su iznimno popularne kod obitelji s djecom. Riječ je o klasičnim termama, ali uz sve klasične usluge nude i brojne dodatne aktivnosti za djecu. Tako će tu biti razni animatori koji će im prirediti razne nagradne igre i slično, moći će uživati u brojnim toboganima koji su prilagođeni njihovoj dobi i još štošta.

S druge strane, odrasli će ipak moći uživati i u klasičnim sadržajima. A to je upravo ono što svaki roditelj priželjkuje, da njegova djeca imaju gdje uživati i da se zabavljaju, a ujedno i da oni imaju nešto za zabavu.

Ako poznajete neki par i želite im nešto pokloniti za neku određenu prigodu na koju su vas pozvali, možda nemate ideju što bi to mogli biti. Romantični paketi za dvoje bi mogli biti upravo odličan izbor.

Razne wellness usluge

Terme osim običnog kupanja što će nekima biti monotono nude i razne druge usluge. Najpopularnije su svakako wellness usluge i one se razlikuju od mjesta do mjesta. Najčešće se radi o uslugama kao što su:

  • Masaže
  • Saune
  • Razni specijalni tretmani (npr. ajurveda)

Ovisno o termama, neke imaju malu ponudu tih dodatnih usluga, a neke vrlo veliku. Primjerice, ako se odlučite za masaže, na mjestima kao što je Thermana Laško ćete pronaći vrlo velik izbor pa ćete lakše pronaći onu koja vam najviše odgovara. Isto tako, razni romantični paketi za dvoje koje možete kupiti na takvim mjestima će vam omogućiti uživanje u raznim takvim uslugama. Tako će mnogi koji se dosad nisu susreli s takvim uslugama moći ih isprobati po prvi put pa im se možda toliko svide da će ih i kasnije nastaviti koristiti.

Romantični paketi za dvoje su uvijek dobar poklon

Ako poznajete neki par i želite im nešto pokloniti za neku određenu prigodu na koju su vas pozvali, možda nemate ideju što bi to mogli biti. Romantični paketi za dvoje bi mogli biti upravo odličan izbor. Najčešće su to vaučeri koji uključuju određene usluge, kao što su:

  • Korištenje bazena u nekim termama
  • Korištenje wellness i spa usluga
  • Usluge smještaja u nekom hotelu slično
YouTube video

Uglavnom, vi sami možete odrediti koje će sve usluge biti uključene u jedan takav romantični paket za dvoje. Primjerice, možete ga ugovoriti u hotelu Thermana Laško. Dostupni su neki već prilagođeni paketi s uključenim određenim uslugama, a uvijek se možete pokušati dogovoriti s hotelom da vam u takav paket doda i neke posebne usluge. U svakom slučaju, par kojem poklonite ovakav poklon će zasigurno uživati.

Članci iz iste kategorije: