Bell kacige pružaju sigurnost motociklistima

Tvrtka Bell je danas itekako poznata među vozačima motocikala jer nudi vrlo kvalitetne moto proizvode, a među najpopularnije se svakako izdvajaju motorističke kacige. Tvrtka je osnovana 50-ih godina prošlog stoljeća, a njen osnivač je Roy Richter. On je također bio zaljubljenik u brzinu pa je znao što treba onima koji je također obožavaju. 

Tako je počeo s prvim modelima kaciga Bell koje su u to vrijeme bile dosta inovativne, s obzirom na tadašnju tehnologiju i dostupne materijale za izradu. Danas tvrtka proizvodi iznimno kvalitetne modele i u potpunosti koristi sve dostupne materijale i inovativne načine proizvodnje. 

Inovativnost u proizvodnji Bell kaciga

Danas su Bell kacige za motor među motociklistima sinonim za kvalitetu i inovacije.

kvalitetne Bell kacige

Naime, tvrtka Bell je već dugi niz godina pri vrhu kada je riječ o primjeni novih materijala i tehnologija u izradi kaciga za motor. Oni konstantno ulažu u tehnologiju i tijekom posljednjih nekoliko desetljeća, ova tvrtka je razvila i nekoliko patentiranih tehnologija koje su itekako utjecale na povećanu sigurnost i udobnost motociklista.

YouTube video
Bellova tehnologija iza: Bell kacige SRT Modular

Jedna od tehnologija koju svakako treba izdvojiti je MIPS (eng. Multi-directional Impact Protection System). Ona se nalazi integrirana u puno njihovih modela motorističkih kaciga. To je sustav koji štiti glavu od rotacijskih sila koje nastaju prilikom neke vrste udara, primjerice pri padu s motocikla pri velikoj brzini. Ova tehnologija zaslužna je da se moto kaciga pomiče bez obzira što se događa s glavom, a na taj način će ublažiti ozljede glave do kojih može doći prilikom sudara ili pada s motocikla.

Čitaj dalje na: https://autooprema.me/bell-kacige-pruzaju-sigurnost-motociklistima/

Članci iz iste kategorije: