Printeri su nužan dio uredskog materijala

Svatko tko vodi bilo koji posao, nevezano uz gospodarski sektor kojem pripada, nužno se koristi uredskim  materijalom, u većoj ili manjoj mjeri. Kada govorimo o uredskom materijalu, svi odmah pomisle na papirnu konfekciju, no ima i ostalih alata koji uvelike pomažu u obavljanju posla. Jedan od takvih alata su i printeri te strojevi za kopiranje koji svojim radom uvelike olakšavaju obavljanje svakodnevnih poslovnih obveza poput printanja, skeniranja, faksiranja i kopiranja raznih dokumenta. 

Upravo je zbog toga prilikom opremanja ureda vrlo važno dobro odabrati navedene proizvode kako bi oni svojim radom mogli pratiti dinamiku i potrebe vašeg poslovanja. U tom smislu kao vodeće tvrtke koje proizvode printere ističe se Epson kao jedna od tvrtki s dugom tradicijom, ali i Xerox, s vrlo kvalitetnim uređajima. 

Printer po vašoj mjeri

S obzirom na to da se industrija printera u posljednjih nekoliko godina uvelike razvila, danas na tržištu informatičke opreme možete birati između nekoliko vrsta printera poput:

  • Tintnih 
  • Laserskih 
  • 2 u 1 modela (printeri s inkorporiranim skenerom i kopirnim aparatom)
U tom smislu kao vodeće tvrtke koje proizvode printere ističe se Epson kao jedna od tvrtki s dugom tradicijom, ali i Xerox, s vrlo kvalitetnim uređajima. 

Ključna razlika između tintnih i laserskih je u njihovom načinu distribucije boje na ispisni list te u brzini rada. Naime, tintni printeri uz pomoć iglice s bojom nanose boju na papir, dok kod laserskih to radi laser što je uvelike ubrzava proces printanja. 

Isto tako, kvaliteta ispisa je kod laserskih printera puno bolja u odnosu na kvalitetu ispisa kod tintnih modela. Ipak, cjenovna razlika između ove dvije vrste nerijetko presuđuje u koristi jeftinijih odnosno tintnih modeli. Za koju god vrstu se odlučili, Epson printeri će zadovoljiti vaše potrebe jer u svom asortimanu imaju sve vrste.

Kompaktnost i efikasnost ispisa na papir

Treća i danas vrlo tražena vrsta pisača su tzv. 2 u 1 ili čak 3 u 1 printeri koji korisnicima nude puno više od klasičnih modela. Primjerice, 2 u 1 Epson printeri svojim korisnicima uz standardnu mogućnost printanja, nude i mogućnost skeniranja te kopiranja dokumenata. Ovisno o svojoj sofisticiranosti, ispis i skeniranje te kopiranje se mogu koristiti uz mogućnost jednostranog, ručnog dvostranog ili dvostranog ispisa, skeniranja ili kopiranja. 

Za koju god vrstu se odlučili, Epson printeri će zadovoljiti vaše potrebe jer u svom asortimanu imaju sve vrste.

Ovakve pogodnosti nude i brojni modeli Xerox printera zbog čega svakako imate veću mogućnost izbora na tržištu, ovisno o svojim željama, potrebama i financijskim mogućnostima za kupnju istog. 

Tri uredska uređaja u jednom

Tri u jedan modeli podrazumijevaju inkorporiranje skenera/fotokopirnog aparata te faxa u sam multifukncionalni uređaj. Glavna prednost ove vrste je njihova kompaktnost jer u jednom uređaju dobivate dvije ili tri dodatne mogućnosti. Osim kompaktnosti, ove modele odlikuje i značajno niža cijena koju ćete platiti u usporedbi s cijenom koju biste platili kada biste kupovali odvojeno dva ili tri uređaja što je svakako razlog više da ih uzmete u obzir prilikom kupnje. Tvrtka Epson u svojoj ponudi također nudi ovakve modele.

Ovakve pogodnosti nude i brojni modeli Xerox printera zbog čega svakako imate veću mogućnost izbora na tržištu, ovisno o svojim željama.

Osigurajte punjenje printera

Kada govorimo o printerima, tada je dobro napomenuti i nužan materijal koji ćete morati kupiti za njihov rad. U prvom redu riječ je o papiru za ispis čiji format sami odlučujete, ovisno o tome što ispisujete i kojim poslom se bavite. Najčešće se tu radi o klasičnom A4 papiru, no moguće je kupiti i samoljepljivi papir za printanje, papir za ispis etiketa, veće formate papira poput A3, A2 i A1 papira te manje poput onih A5, A6 ili A7. 

Osim papira za ispis, ključan materijal koji vam je potreban za neometan rad vašeg Xerox printera je svakako tinta ili toner. Naime, tintu ćete birati ukoliko posjedujete nešto manje sofisticiran tintni model, dok ćete za tonerom posegnuti kada posjedujete laserski pisač. Ovisno o tome koju vrstu printera imate, izabrat ćete odgovarajuće punjenje. Ono što je važno napomenuti je to da biste uvijek trebali voditi računa o tome da u njemu ima dovoljno tinte, odnosno na vrijeme biste trebali naručiti Epson tintu ili toner.

Inovativne tehnologije printanja

Kao i u svakom sektoru, industrija se razvija i ulaže velike napore kako bi ostala u korak s vremenom, ali i kako bi svojom kvalitetom i načinima rada svojih aparata ispratila sve potrebe svojih korisnika. U tom smislu, današnji Xerox printeri u svoj rad inkorporirali su i internet ili Bluetooth tehnologiju kako bi svojim korisnicima dodatno olakšali korištenje svojih modela. 

https://www.youtube.com/watch?v=VBnr5fbR6BA

Naime, princip rada novije generacije uređaja temelji se ne samo na žičanom spajanju računala i printera, već i na bežičnom spajanju računala, mobitela ili tableta s istim. Upravo zbog toga korisnici Xerox modela vrlo brzo i lako mogu jednim klikom spajati računalo i svoj mobitel te tako ispisati sve što im treba.

Članci iz iste kategorije: