Mobilni telefoni kao neizostavni uređaji današnjice

Jedna od najvećih novosti koje su se dogodile u svijetu mobilnih telefona bio je prelazak s monokromatskih ekrana s fizičkom tipkovnicom na one s ekranima osjetljivim na dodir. Ovakvi mobilni telefoni promijenili se način njihovog korištenja, kao i način na koji korisnici percipiraju sadržaje koje na njima koriste. 

Naime, uvođenjem ekrana u boji i zaslona osjetljivih na dodir, uz sve informacije koje na njima koriste, korisnici su postali povezaniji, informacije poput novosti koje čitaju postale su im bliže, a multimedijski sadržaji uvelike zanimljiviji, živopisniji i interaktivniji. Svemu tome, naravno, pridonio je i internet, odnosno mogućnost da se korisnici preko mobitela spajaju na Internet i imaju uvid u još veći broj raznovrsnih informacija poput navigacije, online servisa za razmjenu poruka i slično.

Mobiteli nude pomoć u prometu

Osim modela koji svojom Android navigacijom pomažu svojim korisnicima u snalaženju u prostoru, moderni automobili kao dio svoje opreme imaju navigaciju. Naime, navigacija, odnosno posjedovanje putnog računala danas se smatra gotovo dijelom osnovne opreme i imaju ga svi noviji automobili. 

Putno računalo ugrađeno u automobil, korisnicima uz pomoć GPS-a pomaže u snalaženju u prostoru i putovanju od jednog do drugog mjesta. Moderne navigacije osim klasičnog prikaza karte i preporučene rute kretanja vozačima pokazuju i razna upozorenja na putu, nude nekoliko ruta kretanja, daju 3D prikaz puta i slično. Zbog toga je dobro prilikom kupnje novog automobila zahtijevati i navigaciju kao dio opreme.

YouTube video

Android navigacija na dlanu

Istraživanja pokazuju da je jedna od danas najkorištenijih usluga koju pametni telefoni nude svojim korisnicima Android navigacija. Naime, to je naziv za niz različitih aplikacija koje korisnicima omogućuju snalaženje u prostoru i putovanje s jednog mjesta na drugo.

Članci iz iste kategorije: