Potpuna vidljivost i sigurnost uz vanjska svjetla

Nakon uređenja unutrašnjosti kuće važno je obratiti pozornost i na vanjski prostor pa osim okućnice, vrta i terase valja razmisliti i o postavljanju i adekvatnoj vrsti vanjske rasvjete. Naime, vanjska svjetla prvenstveno služe kako bi se osvijetlio određeni vanjski prostor, kako bi se u njemu moglo boraviti ili kako bi se njime moglo kretati po mraku, a da se osoba pritom ne ozlijedi ili ne padne. 

Isto tako vanjska svjetla se danas smatraju i dijelom sigurnosne zaštite kuće jer ju štiti od provalnika i neželjenih posjetitelja. Toj svrsi najbolje služe LED reflektori sa senzorom koji se pale na pokret.

Vanjska rasvjeta kao zaštita.
Vanjska svjetla se danas smatraju i dijelom sigurnosne zaštite.

Idealne pozicije vanjske rasvjete

S obzirom na to da je sigurnost jedan od najvažniji kriterija kojima bi se svi trebali voditi prilikom uređenja unutarnjeg i vanjskog prostora kuće, vrlo je važno prije nego se kupe i postave vanjska svjetla znati koje su to idealne pozicije. Neke od najučestalijih pozicija na kojima ih možemo pronaći su:

  • Stubišta
  • Terase
  • Prilazi

Kada je riječ o stubištima ona su možda i najčešća mjesta na koja se vanjska svjetla postavljaju te tu možda imaju i najveću sigurnosnu ulogu jer je pad sa stepenica zapravo vrlo opasan. 

YouTube video
Svjetla na prilazima uz osvjetljavanje prostora za lakše kretanje služe i kao izvrsno ambijentalno osvjetljenje u vrtu.

Također, ona na terasama uz osvjetljavanje okolnih prostora služe i za prigodno ambijentalno osvjetljenje terase te omogućavaju korisnicima da se i u vanjskom prostoru po noći zabavljaju kao i u unutarnjem te po danu. Svjetla na prilazima uz osvjetljavanje prostora za lakše kretanje služe i kao izvrsno ambijentalno osvjetljenje u vrtu.

Članci iz iste kategorije: