Brzo zagrijte unutarnji ili vanjski prostor uz plinske grijače

Plinski grijači odlično su rješenje za zagrijavanje većih prostora. Isto tako, mogu se koristiti i u objektima u kojima je inače zabranjeno korištenje uređaja koji imaju otvoreni izvor plamena.plinski-grijaci

Vrste i način rada

Na tržištu je moguće pronaći plinske grijače različitih proizvođača koji nude različite funkcije. Glavna razlika među modelima je snaga samog grijača. Prije kupovine stoga bi trebalo dobro razmisliti o veličini prostora koji mislimo zagrijavati pa se onda savjetovati s prodavačem o optimalnom rješenju. Ukoliko planiramo zagrijavati jednu manju prostoriju, nema smisla kupovati grijač velike snage koji može ugrijati i puno veće prostorije. Na taj način nećemo uzaludno trošiti energiju, a i u krajnjem slučaju ćemo uštedjeti.

plinski-grijač
Modeli se razlikuju i po vrsti plina koju koriste. Neke je moguće spojiti na zemni plin dok postoje i oni koji mogu koristiti i plin iz boce. Oni koji koriste plin iz boce su uglavnom prenosivi modeli, a modeli koji koriste zemni plin su najčešće statični grijači. Većina grijača može jako brzo zagrijati prostoriju jer u sebi posjeduju plinske plamenike. Oni su često napravljeni od inoxa jer on dobro provodi toplinu, a istovremeno je dugotrajan. Jači modeli grijača sa dobrim plamenicima tako prostoriju mogu zagrijati u svega 10-ak minuta.

YouTube video

Plinski grijači s dodatnim funkcijama

Osim grijača koji sadrže neke od gore nabrojanih funkcija, postoje i nešto moderniji modeli koje nude još mnogo toga osim samog zagrijavanja. Spadaju u najskuplju klasu. Jedan od takvih modela je TOC. Na prvi pogled izgleda vrlo elegantno i teško je odmah prepoznati da se radi o plinskom grijaču jer je plinska boca sakrivena unutar kućišta. Na prednjoj strani ima nehrđajuću rešetku i ugrađene zvučnike. Ukoliko na njega priključimo MP3 player, dobiti ćemo odličan uređaj koji je idealan za zabave na otvorenom. Posjeduje i različite LED lampice pa u mraku vrlo efektno izgleda. Ima postolje koje sadrži kotačiće pa ga je vrlo lako premještati. Snage je 10.4 kWh što će biti dovoljno za zagrijavanje i nešto većeg prostora. Još jedna od prednosti koju ima je i to što dolazi sastavljen, izvadite ga iz kutije i spreman je za rad. Svi ti dodaci koje posjeduje, čini ga jednim multifunkcionalnim uređajem, no sve to donosi i dosta višu cijenu u odnosu na klasične plinske grijače.

Članci iz iste kategorije: