Uredski materijal je uvijek potreban

Iako se čini da se u posljednje vrijeme svako poslovanje obavlja uz pomoć digitalnih alata i da više nikom ne treba uredski materijal, tome ipak nije tako. Naime, bez obzira na sve veću digitalizaciju svih vrsta poslova, one je i dalje nužan za obavljanje raznih vrsta poslova. U tom smislu govorimo o tome da iako ćete možda svom klijentu poslati račun za vaše uslugu elektroničkom poštom, ipak ćete taj isti račun morati i isprintati kako biste ga mogli predati svom knjigovodstvu. 

Također, želite li nešto zapisati bit će vam potrebna kemijska olovka i papir pa tako dolazimo do zaključka kako se bez njega ipak ne može voditi posao, bez obzira o kojoj se vrsti radilo i koliko smo modernizirani i digitalizirani.

veliki odabir uredskog materiala
Uredski materijal, ono što svima prvo padne na pamet svakako je papirna konfekcija.

Vječna potreba za administracijom

Kada se spomene uredski materijal, ono što svima prvo padne na pamet svakako je papirna konfekcija koja uvelike olakšava obavljanje svih poslova. Ukoliko ste tek otvorili tvrtku ili obrt, a ne znate što je to što vam od papirne konfekcije može zatrebati evo nekih osnovnih stvari:

 • Papiri za printanje i kopiranje
 • Fascikli
 • Omotnice
 • Pisaći pribor (grafitne i kemijske olovke, flomasteri, markeri)
 • Škare
 • Spajalice
 • Selotejp
 • Registratori 
 • Posjetnice
 • Fax papir itd.

Svi ovi dijelovi pomoći će vam da s lakoćom vodite administraciju svoje tvrtke te da ona uvijek bude uredna i organizirana pa svakako razmislite o kupnji svih ili tek nekih artikala uredskog materijala s ovog popisa. Isto tako neki od navedenih artikala mogu odlično poslužiti i kao poklon za promociju vaše tvrtke kod poslovnih partnera i klijenata.

Ono što ured čini uredom

Osim prve asocijacije na uredski materijal, a to je papirna konfekcija, u njega se ubrajaju i još neki artikli, točnije uredski namještaj koji ured čini uredom. Ukoliko ste u procesu uređenja ureda ili pak dijela svoje kuće, ukoliko posao vodite iz vlastitog doma, za to će vam svakako trebati i:

 • Radni stolovi i stolice
 • Ormari i komode za pohanu dokumentacije
 • Rasvjetna tijela
 • Stolice za klijente
 • Fotokopirni aparat
 • Pisač 
 • Kutija prve pomoći
 • Vatrogasni aparat
 • Koš za smeće

Osim što olakšava organizaciju administracije i omogućava smještanje djelatnika u određeni prostor, ova skupina artikala svakako pomaže i u održavanju veće i bolje funkcionalnosti poslovanja te nipošto ne bi trebala biti zanemarena kada je riječ o opremanju ureda.

uredski namještaj
Pored papirnate konfekcije je uredski namještaj koji ured čini uredom.

Kako, gdje i kada izabrati uredski materijal

Svi oni koji su pokrenuli vlastiti posao barem jednom su se zapitali kako nabaviti uredski materijal kao i kako osmisliti poklone za promociju. U prošlosti je ova enigma predstavljala zaista veliki problem jer svi navedeni proizvodi nisu bilo toliko dostupni kao danas. Danas je situacija puno drugačija pa se tako uredski materijal ne kupuje samo u knjižarama i specijaliziranim trgovinama. Naime, porastom broja tvrtki danas ga je moguće, baš kao i poklone za promociju, kupiti i online jer postoji velik broj internetskih trgovina koje se bave prodajom upravo takvih artikala. 

Prednosti kupnje online

Osim što je izbor puno veći, ovakvim načinom kupnje ujedno štedite i svoje vrijeme jer više nema potrebe za odlaskom u fizičke trgovine, a svi kupljeni artikli dostavljaju vam se na kućnu adresu, odnosno adresu tvrtke. 

YouTube video
Osim prve asocijacije na uredski materijal, a to je papirna konfekcija, u njega se ubrajaju i još neki artikli.

Isto tako, cijene na web trgovinama znaju biti i značajno niže pa svakako razmislite i o ovoj opciji. Sav uredski materijal koji ćete ovako kupiti ćete puno jednostavnije istražiti i pregledati na ovaj način.

Uobičajeni i efektni pokloni za promociju

Kada je riječ o vođenju tvrtke svakako je nužno spomenuti i poklon za promociju koji je njezin važan dio. Naime, cilj svake tvrtke je da bude i ostane konkurentna i prepoznatljiva na tržištu, a to se postiže upravo poklonima za promociju. U prošlosti su oni podrazumijevali poklanjanje kemijskih olovki s logom tvrtke, davanje podsjetnica, rokovnika slično. Danas je situacija nešto drugačija pa se tako danas poklanjaju električni uređaji poput USB stickova, eksternih baterija za punjenje mobilnih uređaja i računala, staklene ili metalne boce za vodu, termosice, bežične slušali i slični gadgeti. 

Ono što marketinški stručnjaci navode kao vrlo važnu karakteristiku svih dobrih poklona za promociju svakako je to da on bude funkcionalan, odnosno da ima svoju jasnu svrhu i namjenu i to onu koja je uobičajena kod svih ljudi. Tako su primjerice eksterne baterije odličan poklon za promociju jer svima trebaju, baš kao i boce za vodu ili pak kemijske olovke. Bude li klijent koristio dobiveni promotivni poklon, logo vaše tvrtke uvijek će biti u njegovom vidokrugu i on će sigurno ponovno surađivati s vama ili tražiti vaš proizvod ili uslugu.

Članci iz iste kategorije: