Web hosting je zaslužan za postajanje web stranica

Što je web hosting i zašto Vam treba?

Kada želite pokrenuti posao u stvarnom svijetu, potrebno vam je fizičko mjesto za postavljanje, pohranu i prodaju vaših proizvoda. Ista pravila vrijede u digitalnom svijetu pri postavljanju web stranice.

Prilikom pokretanja internet poslovanja imate niz datoteka, slika i HTML kodova koji čine Vašu web stranicu. Ove datoteke zauzimaju prostor i trebaju mjesto za život, bit će Vam lakše i zamislivije objasniti. Bez internet kuće Vaše bi datoteke samo sjedile na Vašem računari i niko ih nikada ne bi vidio. Davatelj usluga hostinga osigurat će mjesto na web serveru za pohranu svih Vaših datoteka i odgovoran je za isporuku datoteka Vaše web stranice čim pretražioc uputi zahtjev upisivanjem imena Vaše domene.

Kada plaćate usluge hostinga, jednostavno iznajmljujete skladišni prostor na internetu – baš kao što biste unajmili fizičku poslovni prostor za svoje poslovanje.

Što je domena?
Ako iznajmljujete prostor na internetu, korisnicima dajete naziv svoje domene. Naziv domene je direktno Vaša adresa na kojoj Vas mogu pronaći.

Postoji više vrsta web hostinga

Bluehost je server usluga web hostinga koji nudi razne hosting usluge koje odgovaraju Vašim potrebama. Nakon što odaberete svoj server usluga, morat ćete stvoriti hosting račun i odrediti koja vrsta hostinga će najbolje funkcionisati za Vašu web lokaciju.

YouTube video

Što je domena?

Prije nego što odemo dublje, razgovarajmo o tome što je domena. Kada ste prvi put razmišljali o pokretanju internetskog poslovanja, kupili ste naziv domene. Naziv domene je zapravo adresa je Vaše kompanije na internetu.

Zamislite to ovako: ako iznajmljujete prostor na fizičkom mjestu za svoju kompaniju, klijentima dajete svoju ulicu kako bi Vas mogli pronaći. Ako iznajmljujete prostor na internetu, korisnicima dajete naziv svoje domene. Naziv domene je direktno Vaša adresa na kojoj Vas mogu pronaći.

Članci iz iste kategorije: