4 najučinkovitija načina uklanjanja dlačica s lica

Dlačice na tijelu nitko ne voli, pogotovo ako se nalaze na licu. Dlačice na licu mogu biti paperjaste, svijetle i jedva primjetne, ali isto tako mogu biti tamne i izražene. Najviše se primijete one iznad gornje usne. I plavuše i crnke imaju istu brigu iako im se boja dlačica razlikuje. Plavušama se dlačice presijavaju na suncu, a crnkama, pogotovo onim sa svijetlom kožom, dlačice su jako vidljive. Ako želite da se riješite tih dlačica, nema problema. Depilacija lica je danas jednako tražena usluga kao i depilacija drugih regija.

Depilacija lica – najčešći način uklanjanja dlačica

Dlačice s lica se mogu ukloniti na nekoliko načina. Za najučinkovitije uklanjanje, dlačica mora biti duga 0,5 cm. Najčešća i najpopularnija metoda uklanjanja dlačica je depilacija voskom. Najbolje je prepustiti se u ruke stručnoj osobi. Kozmetičarka će vam u dva-tri poteza ukloniti neželjene dlačice i bit ćete mirni bar 3-4 tjedna. Za ovu depilaciju se uglavnom koristi topli vosak. Ako ne želite posjećivati kozmetičke salone, uklonite dlačice sami uz pomoć trakica namijenjenih za depilaciju lica. One se koriste lako. Samo iz razdvojite i zalijepite na mjesta s kojih želite ukloniti dlačice. Pritisnite prstima kako bi se dlačice što bolje zalijepile za hladni vosak, a zatim naglo trgnite traku kako bi se dlačice iščupale iz korijena. Ako su vam dlačice jake, pripremite se za bol. Traku povucite što jače kako biste iščupali sve dlačice iz korijena. Ako to odradite pravilno, nećete imati problema ni s tragovima voska na koži.

YouTube video

Drugi načini uklanjanja dlačica s lica

Iako je uklanjanje dlačica s lica najučinkovitije pomoću voska, postoje još neki načini uklanjanja koji su vrlo popularni:

  • Uklanjanje depilacijskom kremom. Jednostavno nanesite kremu na mjesta s kojih želite skinuti dlačice i sačekajte 2-3 minute da djeluje. Nakon toga će dlačice otpasti. Prednost ove metode je brzina uklanjanja, a mana je što ima isti učinak kao da ste dlačice uklonili brijačem. One će početi rasti gušće, jače i deblje, pa se zato savjetuje da se ipak odlučite za neki drugi vid uklanjanja dlačica. Kremu koristite samo u slučaju da baš nemate vremena za neku drugu metodu.
  • Čupkanje dlačica pincetom. Odlična metoda ako imate poneku dužu dlačicu, ali ako trebate srediti neku veću površinu, naoružajte se strpljenjem. Prije nego počnete s čupkanjem, kožu temeljito očistite i dezinficirajte pincetu. Dešava se da krene krv iz korijena jačih dlaka, pa u slučaju da je pinceta prljava, može doći do infekcije.

Pripravci za depilaciju depilacija

Uklanjanje dlačica domaćim pripravcima je postalo sve češća pojava. Najpopularnije je uklanjanje sodom bikarbonom i smjesom za uklanjanje malja s lica s apotekarskim jodom. S ovim pripravcima dlačice počinju otpadati nakon nekoliko dana korištenja. Ako su vam dlačice tanka i slabe, u nekim slučajevima ovakve metode mogu imati trajne učinke.

 

Članci iz iste kategorije: