Tattoo care za dug život tetovaže

Tetoviranje je jedan od načina ukrašavanja tijela. Iako postoje načini laserskog uklanjanja tetovaža, oni su često vrlo bolni, a broj tretmana koji je potreban može varirati s obzirom na tip tetovaže, što znači da se i sama cijena uklanjanja tetovaže može popeti na nekoliko puta veću cifru od samog tetoviranja.

Stoga se tetovaže i dalje smatraju cjeloživotnim partnerom na vašem tijelu. S obzirom da se nalaze na površini tijela, tetovaže su, kao i sama koža, izloženi svim vanjskim utjecajima, poput sunca, kozmetičkih proizvoda, kemikalija za čišćenje i slično. Želite li da vaša tetovaža dugo izgleda kao nova, jako je bitno da se o njoj brinete kako treba, odnosno važan je tattoo care.

Tattoo care

Briga o svježoj tetovaži

Imate li novu tetovažu, pravilna briga o njoj, tzv. tattoo care, veoma je važna, ne samo kako bi tetovaža izgledala dobro, već i kako bi zacijelila kako treba. Period zacijeljena tetovaže veoma je bitan, jer se problemi i upale nastale lošom brigom o tetovaži mogu vidjeti na samoj tetovaži jednom kad se upala smiri, bilo u vidu blijeđenja ili nestajanja dijela tetovaže ili u obliku ožiljaka.

YouTube video

Kako biste to izbjegli, veoma je važno pratiti upute tattoo salona, u kojima se najčešće navodi pravilan tattoo care i održavanje tetovaže tik nakon tetoviranja.

I zarasle tetovaže trebaju pažnju

Ipak, posao ne prestaje kada tetovaža zaraste. Jedan od najštetnijih utjecaja na tetovaže općenito imaju UV zrake, koje mogu dovesti do toga da tetovaža blijedi ili promijeni boju. Stoga je tetovažu dobro zaštititi od sunca kremama visokog faktora kada god je izložena jakom suncu, što pak ovisi o mjestu na kojemu se nalazi. Osim toga, pametno je uložiti u tattoo care kreme koje hrane kožu te također sadržavaju zaštitu od UV zraka. One će se pobrinuti da vaša tetovaža ostane jednakomjerna, jasna i vibrantnih boja, baš kao što je bila kada je tek zarasla.

Problemi poput spajanja crta ili nestajanja boja dio su života svake tetovaže, no s tattoo care kremama oni se mogu znatno odgoditi, pa neće biti potrebe za skorim popravkom vaše tetovaže. Stoga se o svojoj tetovaži svakodnevno brinite tim posebnim kremama te joj osigurajte dug i blistav život.

Članci iz iste kategorije: