Koje motorno ulje odabrati?

Kad ćete jednog nada voziti po cesti i na vašoj armaturnoj ploči, će vam zasvijetliti znak za ulje, to će vam značiti, da ćete brzo morati otići do mehaničara, koji ima kod sebe različita motorna ulja i može vam ga promijeniti. Ako ste odabrali takav način mijenjanja, onda praktički nemate nikakve brige, jedino što morate znati je, da će vas takvo mijenjanje kod mehaničara stajati puno više, nego da bih otišli u neku trgovinu, sami kupili što vam treba i promijenili ga kod kuće. Ali za to drugu mogućnost potrebno je nekoliko znanja – najprije morate znati koje ulje je pravo za vaš automobil, a nakon toga mora ćete znati i kako se sve te stvari rade i u vašem automobilu.

motorno-ulje

Kad kupujete motorno ulje, potrebno je znati, da ulja za vaš automobil postoje različita – poznajemo ulje za kočnice, pa za servo volan, za mjenjač i još neka druga, pa tako budite jako pažljivi, kad u trgovini na polici tražite ono, koje vam treba. Isto tako morate znati, da ona jeftina ulje nisu baš najbolja za vaš automobil – zašto? Kao prvo, ako naletite na neki stvarno jeftini proizvod, to vam može značiti, da niste kupili original, a to vas može brzo dovesti do problema sa vašim motorom u automobilu, pa zbog toga kupujte sve te stvari u trgovinama, koje su provjerene i neka vam ne bude žao platiti koju kunu više, jer jedino tako ćete znati, da ste kupili točno ono što vam treba.

Kad smo već kod kvalitete i cijena motornih ulja, onda je jako bitno, da napomenemo, da će vam se malo draže ulje jako brzo povratiti, ako ćete ga kupiti – u prvom redu zbog toga, jer takvo ulje izdrži puno duže od onih, koja nisu visoke kvalitete, a u drugom redu, kvalitetnija ulje bolje čuvaju vaš moto u automobilu – zamislite kakvi bih troškovi nastali, da vam dođe do problema sa vašim motorom? Troškovi će sigurno biti puno veći od onih par kuna, koje ćete platiti, ako u trgovini platite koju kunu više i odaberete neku poznatu marku ulja, koju na primjer preporučuje i vaš proizvođač automobila kojeg vozite.

Članci iz iste kategorije: