Krovni nosači za razne dodatke

Automobil je danas mnogima jedan od omiljenih tipova prijevoza. Na taj način ne moraju ovisiti o ostalima, već isključivo o sebi. No, iako ima brojne prednosti, automobil ima i jedan nedostatak. Naime, ima ograničeni prostor za pohranu stvari, odnosno prtljažnik. Ovisno o veličini automobila, taj prtljažnik može biti manjeg i većeg kapaciteta. No, čak i oni s prtljažnikom većeg kapaciteta ponekad znaju imati problema s nedostatkom prostora. Srećom, postoje razni dodaci koji se mogu montirati na krov automobila i koji taj problem rješavaju, a jedini preduvjet za to su krovni nosači na krovu vašeg automobila.

Krovni nosači zasebno ili u kompletu

Ako krovni nosači nisu na vašem automobilu, imate dvije mogućnosti. Možete ih kupiti zasebno ili u kompletu s nekim dodatkom koji planirate postaviti na svoj automobil. Primjerice, jedan od najčešćih dodataka koji se mogu vidjeti na krovu automobila su krovne kutije. Ako nemate krovne nosače, možete ih kupiti u kompletu zajedno s krovnom kutijom. Na taj način ćete zasigurno i uštedjeti, a u isto vrijeme ćete biti sigurni da će odlično pristajati na krov.

Univerzalni i tipski krovni nosači

U trgovinama se mogu pronaći univerzalni i tipski krovni nosači. I jedni i drugi nude mogućnost postavljanja raznih dodataka na krov, a na svakom pojedincu je da se odluči koja varijanta mu je pogodnija. Univerzalni krovni nosači mogu se prilagoditi krovu svakog automobila, a ujedno se mogu i jednostavno premještati na druge automobile. To je odlično rješenje za one koji posjeduju više automobila i nije im potrebno više kompleta krovnih nosača.

YouTube video

Tipski krovni nosači su namijenjeni određenim modelima automobila i mogu se koristiti isključivo na tom modelu automobila. Prednost kupovine ovakvih krovnih nosača je što možete biti potpuno sigurni da će sve savršeno pristajati i da ćete sve vrlo brzo postaviti na krov.

Dodaci za postavljanje

Kada su krovni nosači postavljeni, na krov automobila možete postaviti jako mnogo korisnih dodataka. Kao što je ranije spomenuto, najpopularniji dodatak je svakako krovna kutija koja pruža dodatni prostor za smještaj stvari. No, osim nje, sve više se mogu vidjeti i dodaci koji služe za prijevoz bicikala i skija, ali i razni namjenski dodaci koji služe isključivo za prijevoz određenih predmeta, primjerice staklenih površina.

Članci iz iste kategorije: