Recepti za popularne chia sjemenke

Chia sjemenke su na neki način izostavljene kao jedno od najzdravijih dodataka prehrani ikada, naravno nepravedno. Koristile su ih drevne Maje i Asteci kako bi poboljšali svoje zdravlje tisuće godina prije, a mi smo ih bez imalo stida zaboravili. Sada je vrijeme da ove sjemenke nađu ponovno put u naša srca, ali i stomake, pa su zato danas naša tema chia sjemenke priprema i sve ostalo što ide uz njih.

Različiti recepti iz različitih dijelova svijeta

Recepti u različitim dijelovima svijeta su razni, ali chia sjemenke priprema može ponekada da bude jako jednostavna. Ono što morate paziti, ako već želite da se hranite zdravo i da budete zdravi, jeste da i sve ono što ide uz vaše chia sjemenke bude zapravo zdravo.
Tako na primjer nema pretjeranog smisla dodavanje chia sjemenki u neke svakodnevne i nezdrave obroke. Naravno, dobit ćete vi sve beneficije chia sjemenki, ali jelo će opet imati negativne posljedice na vaše zdravlje. Zbog svega navedenog najbolje je koristiti 100% prirodne i zdrave recepte koji će u punom smislu iskoristiti potencijal chia sjemenki.

Džem od jagoda i chia sjemenki

Kada bi vas neko pitao da li volite džem od jagoda, odgovor bi vjerojatno bio da. Međutim, da li ste znali da se u ovakav džem mogu dodati i razni drugi sastojci kako bi se poboljšala dobra svojstva, ali i ukus samog džema? Sve što će vam biti potrebno je: 250 grama jagoda, pola mahune sjemenki vanilije, jedna žlica chia sjemenki i jedna žlica soka od limuna.
Po želji možete dodati i razne sirupe, kao što su: javorov, agavin, stevia, ali i ostala sladila u zavisnosti od vašeg ukusa, kao i od slatkoće samih jagoda. Recept je veoma jednostavan, pa ako nemate prevelikog iskustva u kuhinji nema potrebe da se bojite.

chia sjemenke

Sve što trebate uraditi jeste očistiti i narezati jagode te ih staviti da se kuhaju s limunom i chia sjemenkama. Kada vidite da je smjesa dosta smekšala možete dodati vaše sladilo po želji. Ostaviti još koju minutu i zatim ugasiti vatru. Smjesu sipati u staklenku i vaš 100% prirodan i zdrav džem od jagoda je gotov.
To je bio jedan kratki, ali slatki recept za džem od jagoda i chia sjemenki, koji svakako trebate isprobati. Uz ovo ide jedna mala napomena – džem se pravi bez konzervansa pa je preporučljivo da se konzumira odmah nakon pripreme kako se ne bi pokvario.

 

YouTube video

Ako želite saznati više o biljki  garcinia i na koji način ona pomaže onda pročitajte naš najnoviji članak.

Članci iz iste kategorije: