Krovne kutije spremaju vas za duga putovanja

Putovanje na odmor odlična je prilika da se odmaknete od stresa i barem na nekoliko dana pobjegnete od svakodnevice i rutine. Ipak, prije svakog puta na redu su pripreme, koje se poglavito sastoje od pakiranja. Pa, iako je pakiranje samo po sebi stresno, izazov je tim veći ako u svom automobilu nemate mnogo prostora za sve stvari koje želite ponijeti.

Krovne kutije odlično su rješenje upravo za takve probleme jer nude dodatan prostor u vašem automobilu kada vam on zatreba, dok ih ostatak vremena jednostavno možete ostaviti u garaži, podrumu ili na sličnom mjestu.

Krovne kutije

Auto dodatak savršen za put

Krovne kutije odlične su za sve koji se na neki dulji odmor upute nekoliko puta godišnje. Lako ih je postaviti kada su potrebne i skinuti kada vam više ne trebaju na automobilu. One čine odličan dodatak prtljažniku koji vam omogućuje da na jednostavan, pregledan i organiziran način na put ponesete sve što ste poželjeli.

Krovne kutije

One predstavljaju i mnogo sigurniji način vožnje, pod uvjetom da su dobro pričvršćene za automobil jer dodatna prtljaga neće utjecati na vidljivost u automobilu, niti smetati putnicima.

Priprema za krovne kutije

Prije no što se bacite u potragu za krovnom kutijom, važno je da za svoj automobil pronađete odgovarajuće krovne nosače. Postoji mnogo različitih vrsta krovnih nosača, a koji vam odgovara ponajviše ovisi o tome ima li vaš automobil na krovu uzdužnu šipku za nosač, i ako ima, koje je vrste.

YouTube video

Na internetu je moguće pronaći mnogo različitih servisa koji će vam prema modelu i godini automobila reći koje vrste nosača odgovaraju vašem automobilu, a osim toga posavjetovati se možete i s prodavačima u trgovinama. Nakon što nabavite nosače, idući korak je pronalazak savršene krovne kutije.

Odgovarajuća kutija za nosače

Krovni nosači i krovne kutije u pravilu se kupuju skupa, pa lako možete kombinirati koju vrstu kutije želite upariti s pripadajućim nosačima. Ipak, ako nosače imate otprije, za odabir odgovarajuće krovne kutije izmjerite razdaljinu između nosača kada su montirani na krov automobila. Dobro pazite na tu dimenziju jer modele koji ne odgovaraju tom broju neće biti moguće sigurno pričvrstiti za krov, što predstavlja velik rizik tijekom vožnje.

Krovne kutije

Vaši krovni nosači također vam mogu poslužiti i za prenošenje bicikala i skija, ako za to imate potrebne nastavke. Ako vam je to potrebna opcija, imajte na umu kako se kombinacija nosača, nastavaka za prenošenje skija i bicikla te kutija često mogu pronaći po nižim cijenama u kompletu.

Odabir modela krovne kutije

Na tržištu se može pronaći zbilja velik broj krovnih kutija koje se razlikuju u cijeni, kvaliteti, materijalima i onome što vam mogu ponuditi. Prije no što se bacite u trošak, razmislite o tome koliko često ih planirate koristiti jer po tome ćete najlakše odrediti treba li vam model visoke kvalitete i izdržljivosti, koja je također i skuplji, ili ne. Generalno, kvalitetu možete procijeniti po debljini pokrova – kvalitetniji modeli imati će pokrov debljine 4 mm ili više, a oni slabije kvalitete imati će tanji pokrov, a time i manju izdržljivost i snagu strukture.

Materijali izrade ovog dodatka za auto

Osim kvalitete, bitno je obratiti pozornost i na materijale. Krovne kutije, naravno, moraju biti vodootporne, kako bi vaše stvari bile zaštićene od vremenskih nepogoda. No osim kiše i snijega na dugotrajnost može utjecati i sunce. Stoga je bitno potražiti materijale koji su otporni na UV zrake. Njihova otpornost zaštitit će ih od promjene boje i teksture te će dugi niz godina izgledati kao nove i biti jednako pouzdane i sigurne. Po pitanju materijala, najotpornije na UV zrake su kutije od ABS-a ili ASA-a.

Kupite ih u internetskoj trgovini

Iako krovne kutije možete kupiti u brojnim lokalnim trgovinama, ako znate što želite, svako pogledajte i što se nudi na internetu. Jedna od internetskih trgovina je i Withcar. Oni imaju izuzetno veliki asortiman prozivoda koji uključuje brojne autodijelove, autopremu i sve ostalo što bi vam moglo zatrebati za vašeg limenog ljubimca.

Svaki proizvod je detaljno opisan i predstavljen slikama. Ako znate kakav model otprilike želite, tada ne biste trebali imati problema s pronalaskom. Trgovina Withcar ima sve proizvode kategorizirane na vrlo logičan način te će se vrlo brzo pred vama prikazati samo oni modeli koji ispunjavaju željene kriterije. Tada samo naručite model koji vam je zapeo za oko i pričekajte nekoliko dana na dostavu.

Članci iz iste kategorije: