Krovna kutija je prostor za spremanje koji ste oduvijek željeli

Kako odabrati kutiju za auto?

Prilikom kupnje krovne kutije za automobil morate voditi brigu o nekoliko stavki jer postoji mogućnost da zaboravite na neke važne karakteristike koje vaša krovna kutija mora imati. Prvo morate birati veličinu krovne kutije jer mora biti prilagođena dimenzijama vašeg vozila. Ako kupite preveliku kutiju imat ćete velike probleme s otvaranjem vrata, osobito prtljažnika. Najefikasnije rješenje su kutije koje se mogu montirati maksimalno prema naprijed kako bi se u potpunosti izbjegla mogućnost da otvorena vrata prtljažnika diraju stražnji dio kutije

Mora biti otporna i lagana

Drugo svojstvo koje vaša krovna kutija mora ispunjavati je otpornost, a nju ćete osigurati kupnjom kutije koja je izrađena iz vrlo kvalitetnog materijala kao što su:

  • titan
  • čelik
  • aluminij

Takve će kutije izdržati izloženost i najgorim vremenskim uvjetima poput vrućine, visokog tlaka i vlage. 

Krovni nosači za auto su odličan pomoćnik u prijevozu svih vrsta tereta, uključujući i krovnu kutiju.

Krovni nosači su potpora za prijevoz tereta

Krovni nosači za auto su odličan pomoćnik u prijevozu svih vrsta tereta, uključujući i krovnu kutiju. Riješit će vaš problem manjka prostora, a posebno su korisni za prijevoz tereta nestandardnog oblika. Prijevoz ljestvi, božićnih drvca i raznog građevinskog materijala bio bi nezamisliv bez krovnih nosača. Oni također služe i kao podloga za montažu krovne kutije u kojoj prevozimo dragocjeni teret koji mora biti zaštićen od vanjskih prilika. 

YouTube video

Postoji nekoliko vrsti krovnih nosača, ovisno o tome na koji se auto montiraju i koju će vrstu tereta prevoziti. Svi automobili nemaju isti krov pa o tome ovisi i postavljanje nosača. Krovni nosač ćete birati prema onome za što ste ih namijenili jer možete kupiti:

  • univerzalne nosače za auto
  • nosače sa specijalnom namjenom

Ako prevozite samo jednu vrstu tereta trebali bi kupiti krovni nosač koji je zamišljen baš u tu svrhu. Tako ćete povećati sigurnost u prijevozu.

Pročitajte i sljedeći zanimljiv članak: Osigurajte si udobnost uz preslake volana automobila

Članci iz iste kategorije: