Maskice za mobitel štite od razbijanja

Današnji mobiteli imaju sve veće dimenzije i ekrane, što ih čini izrazito podložnim oštećenjima. Kod novih mobitela ekran najčešće seže od ruba do ruba, te svaki pad može biti koban za uređaj. Zbog toga ga je neophodno zaštititi, a maskice za mobitel su najbolja zaštita. Također, moderni mobiteli najviše su orijentirani na sam dizajn proizvoda,  pa je većina kućišta od klizavog materijala poput aluminija ili stakla. Maskica za mobitel zaštitit će ga u slučaju mogućeg pada i učiniti sigurnijim za rukovanje.

Silikonske maskice za mobitel

Najprodavanije i najpopularnije su silikonske maskice za mobitel, koje odlično amortiziraju eventualne padove, ne čine mobitel kompliciranim za rukovanje i ne uništavaju njegov prvobitni dizajn. One se jednostavno postavljaju i skidaju s mobitela, a posebno su popularne kod mlađih generacija, zbog različitih dizajna.

Silikonske maskice za mobitel
Silikonske maskice za mobitel Apple

Silikonske maskice mogu biti prozirne ili jednobojne, a na tržištu ćete nerijetko pronaći i maskice s različitim slikama i motivima. Nemojte misliti da su današnji mobiteli otporni, jer zbog modernog dizajna su puno osjetljiviji na padove. Nakon kupnje mobitela, veoma je bitno odmah ga zaštititi, jer je jedan pad dovoljan da se ekran uništi, koji je ujedno i glavni dio svakog uređaja. Silikonske zaštite imaju manu, jer ne štite ekran, već ostatak mobitela, te je veoma bitno da kupite zaštitno staklo.

Zaštitna folija za mobitel 

Najbolja varijanta zaštite ekrana od grebanja je zaštitno staklo za mobitel. Silikonske maskice za mobitel ne štite ekran, te je neophodno da ga dobro zaštitite. Folija se preporučuje kod ostalih maskica, dok je za silikonsku bolja zaštita staklo. Zaštitno staklo možete jednostavno sami kupiti, a bitno je da naručite prema modelu vašeg uređaja (Samsung S20, Apple iPhone 11, …).

Zaštitno staklo za mobitel
Zaštitno staklo za mobitel

Tako će odlično pristajati i imati otvore na mjestima gdje su potrebni (prednja kamera i zvučnik). Jednostavno otvorite pakiranje sa staklom, te s krpicama koje dobijete detaljno očistite ekran. Prvo ga operite s vlažnom krpicom, a zatim osušite sa suhom i pobrinite se da na njemu ne ostane ni najmanja nečistoća. Tada odlijepite foliju s jedne strane stakla, prislonite ga na ekran i kada se zalijepi skinite drugu foliju.

Kožne preklopne maskice za mobitel

Dok su silikonske maskice najpopularnije, pogotovo kod mlađe publike, kožne preklopne maskice za mobitel i dalje su omiljena zaštita za starije ljude. One izgledaju luksuzno i elegantno, te mobitelu daju poseban dodatak.

YouTube video

One su preklopne, što znači da će rukovanje s mobitelom biti nešto otežano. Primjerice, kod slikanja stražnjom kamerom morate pridržavati maskicu, te je ne možete skroz otvoriti jer bi prekrila kamere. Ta mana dolazi s jednom prednosti, a to je da ovakve maskice u potpunosti štite vaš uređaj, od kućišta do ekrana. Preklopne maskice dolaze i u drugim materijalima, no kožne su najpopularnije.

Futrole za mobitel i dalje se koriste

Iako nisu pretjerano popularne, neki ljudi i dalje koriste futrole za mobitele. Njihova mana je što se mobitel tijekom svakog korištenja mora vaditi iz njih i onda nema nikakve zaštite prilikom rukovanja. Padovi se najčešće dešavaju tijekom rukovanja s uređajem, te ove maskice za mobitel nisu pretjerano zaštitne. Dobre su za ljude koji ne žele narušavati izgled mobitela s maskicom, no trebaju dozu sigurnosti dok mobitel imaju u torbi s ključevima.

Baterije za mobitel su odličan dodatak

Mobiteli iz godine u godinu dolaze sa sve boljim specifikacijama, no baterije za mobitel nisu doživjele značajan napredak. Razlog tome je što mobiteli troše znatno više energije, a u današnje vrijeme dizajn igra veoma bitnu ulogu. Mogu se izrađivati mobiteli s ogromnim baterijama, no takvi mobiteli bi bili znatno deblji i manje estetski privlačni od današnjih top modela. Baterije za mobitel znaju predstavljati pravu muku, pogotovo za vrijeme izleta u prirodi ili na putovanjima. Ako je vaš mobitel star, tada je kapacitet baterije manji nego prvoga dana i odlična investicija su zamjenske baterije za mobitel. Zamjenom baterije u vašem mobitelu s novom, postići ćete ponovno normalan kapacitet i dugotrajnost baterije, kao prvog dana.

Prijenosne baterije za mobitel mogu biti dobro rješenje za vrijeme putovanja, kada mobitel koristite cijelim putem. Problem se javlja kod slabih baterija, koje ne uspijevaju zadržati rad mobitela niti nekoliko sati. To znači da je potrebna zamjenska baterija za mobitel, koja će mu vratiti vrijeme korištenja koje je bilo i prvog dana. Ako ste u potrazi za dodatcima za mobitel ili zamjenskim dijelovima, posjetite web shop Gizzmo, u kojem ih možete pronaći po najboljim cijenama i odmah dostupne.

Članci iz iste kategorije: