Čuvajte iPhone od nezgoda uz masku za telefone

iPhone modeli telefona danas nude mnoge mogućnosti o kojima prije desetak godina nismo mogli niti sanjati. Dodaci kao što je bežični punjač olakšavaju njegovo korištenje. Ipak, s porastom broja mogućnosti, poput ekrana na dodir i dobre kamere, jedna stvar je morala biti žrtvovana, a to je robusnost samog mobitela.

Iako je tehnologija veoma uznapredovala i u tom smjeru, svoj iPhone ipak je još uvijek važno čuvati od udaraca i ogrebotina, a nema boljeg načina da to učinite od maske za iPhone.

Zaštita od svih udaraca

Iako jedan od najpopularnijih mobitela na tržištu danas, on je osim po svojim odličnim performansama i dodatcima, poznat i po lomljivosti. Upravo radi toga, veoma je važno ga na vrijeme zaštitite od svih prijetnji koje se nalaze posvuda oko vas, poput ogrebotina i lomova uslijed ispadanja iz ruku, džepa, sa stola ili kreveta.

Maske za iphone X
Čvrste plastične maske za iPhone

U tome će vam ponajviše pomoći odabir kvalitetne maske za iPhone, koja je dizajnirana kako bi vam pružila maksimum sigurnosti. Pri kupnji maske za iPhone, svakako obratite pažnju na:

  • dobar dizajn
  • kvalitetan materijal

To su dva podjednako važna svojstva koja će vam pomoći da maksimalno zaštitite mobitel. Uz to, naravno, važno je i da odaberete onu koja ima sve dodatke koji su vam potrebmi, kako ne biste morali dodatno brinuti oko svega.

Kvalitetan materijal maske za mobitel

Kod odabira materijala, na umu treba imati kako određeni materijal u jednom dizajnu može biti savršen, dok kod drugog dizajna može stvoriti mnogo manje zaštite no što je potrebno. Ako niste sigurni što tražite, generalno pravilo je da su mekši materijali, poput silikona, u pravilu dobar štit od lomova u bilo kojem dizajnu.

Maske za iphone 9
Maske za iPhone dodatno zaštite od grebanja i pucanja

Ono što idealna maska za iPhone treba učiniti je rasporediti silu udarca po što većoj površini, kako bi se izbjegao direktan udarac, a samim time i lom. Ako je ona na dodir pomalo gumena i savitljiva, ublažit će udarac bolje od rigidne i čvrste silikonske maskice za mobitel iPhone. Ipak, tu veliku ulogu igra i dizajn, jer nije svaka tvrda maska loša. Generalno govoreći, tvrde maske bolji su odabir jer se lakše čiste i ne zapinju za odjeću kada ih stavljate u džep, poput nekih silikonskih maski.

Dobar dizajn za ljepši iPhone

Kod dizajna, prije svega treba gledati na to koliko je on koncipiran da maska mobitel štiti od ogrebotina te raspodjeljuje silinu udarca. Podignut rub oko kamere i ekrana znači da će te površine u svakom trenutku biti podignute od površine na kojoj leže, barem nekoliko milimetara, pa će ih samim time biti teže i izgrebati. Dodatni štitnici za rubove dobra su ideja ako su šanse velike da će vam mobitel ispasti pri velikoj brzini ili s veće visine, jer će ga dodatno zaštititi na najčešćim točkama kontakta.

YouTube video

Također, za one ekstremne situacije, tu su i posebno dizajnirane maske od dva ili više dijelova napravljene od različitih materijala, koje će osigurati da vaš mobitel osjeti minimalnu štetu čak i ako vam ispadne tijekom brze vožnje na biciklu, rolama ili pak tijekom kakve druge aktivnosti. Uz to, tu su i maske za iPhone s poklopcem za ekran, koje će ga dodatno zaštititi od grebanja i pucanja.

Bitni dodatci za maske za pametne telefone

Osim sigurnosti koju vam ovaj dodatak za pametni telefon pruža, maska za mobitel bi vam trebala pružiti i dodatne pogodnosti koje sam uređaj možda i nema. Lijepa maskica, naravno, uvijek je poželjna jer će vam omogućiti da se poigrate izgledom mobitela, no tražite li neki napredniji model, također je važno da pronađete vrstu koja ima dodatke poput prstena za držanje, rupica za privjesak ili traku za nošenje ili pak skrivenog džepa za sitnice poput kartica.

Bežični punjač za iPhone

Novije generacije iPhone mobitela imaju mogućnost bežičnog punjenja, a za tu priliku morate pribaviti i bežični punjač. On prenosi energiju na mobitel putem elektromagnetske indukcije. Bežični punjač za mobitele može doći s različitim standardima, a najpopularniji su tzv. Qi i AirFuel standard. Nisu međusobno kompatibilni što znači da mobitel koji koristi jedan od tih standarda ne može puniti na bežičnog punjaču onog drugog standarda.

Bežični punjač za pametne telefone još uvijek nije zamijenio žični način punjenja, no sve se češće koristi. Najveća prednost mu je što ga možete jednostavno staviti na razna mjesta, ne morate razmišlati o žicama i potrebno je samo da mobitel postavite na njega te će se on puniti. Ima li vaš mobitel i funkciju brzog punjenja, bit će spreman za ponovno korištenje vrlo brzo.

Članci iz iste kategorije: