Ricinusovo ulje pomoć je iz prirode

Najpoznatija uloga ricinusovog ulja je u ublažavanju probavnih problema. Zatvor i spora probava problemi su koji muče sve više ljudi danas, jer ih može uzrokovati čitav niz uzroka, poput:

  • Stresa
  • Teške hrane
  • Manjka kretanja
  • Drugih probavnih problema

Ako vas muči zatvor, ricinusovo ulje pomoći će vam olakšati tu situaciju. Također ima laksativno djelovanje jer se ricinoletična kiselina spaja s receptorima koji uzrokuju kontrakcije mišića, što znači da će brzo probuditi i pokrenuti vašu probavu. Upravo zbog djelovanja na mišiće, ricinusovo ulje također se koristi i za pokretanje kontrakcija mišića maternice, kako bi se na prirodan način potaknuli trudovi.

Ricinusovo ulje

Za lijepu i zdravu kožu

Iako je pojavljivanje bora tijekom života neizbježno, kako bi vaša koža što duže izgledala mladenački i zdravo, ricinusovo ulje (https://www.malinca.hr/) savršena je prirodna opcija. Može se koristiti isto kao i klasične kreme protiv bora, nježnim nanošenjem manje količine na čistu i suhu kožu. Ali imajte na umu kako ricinusovom ulju treba neko vrijeme da se upije.

YouTube video

Način na koji ono djeluje na kožu jest da je omekšava i hidratizira, čime koža odmah izgleda zdravije i ljepše. Uz to, pomaže i u stimulaciji proizvodnje:

  • Elastina
  • Kolagena

A to pomaže u pomlađivanju kože, što je cilj mnogih žena.

Zdraviji život uz dodatke prehrani

Uravnotežena prehrana najbolji je način da svoje tijelo održimo zdravim. Ipak, ponekad ni uz najbolju volju i trud, namirnicama u tijelo ne možemo unijeti dovoljnu količinu hranjivih tvari koje su mu potrebne. U tom slučaju na scenu stupaju dodaci prehrani, koji nam mogu pomoći umanjiti upale, spriječiti bolesti, osnažiti imunitet ili pak utjecati na ljepotu i zdravlje cijelog organizma. 

Članci iz iste kategorije: