Raznovrsna ponuda pisača na tržištu

Tintni i laserski printer

Kada govorimo o tintnom printeru, on ima spremnik u kojem se nalazi tinta za printer i iz kojeg tijekom printanja izlazi tekućina, odnosno boja putuje prema glavi pisača koji kroz mikro mlaznice izbacuje kapljice boje na papir. U tom postupku glava pisača se pomiče po papiru i istovremeno ga ispunjava stotinama tisuća kapljica boje. Među tintne printere spadaju i prijenosni printeri koji se uglavnom koriste u računovodstvene svrhe. 

Tinta za printer
Kada govorimo o tintnom printeru, on ima spremnik u kojem se nalazi tinta za printer

Laserski pisač ima bubanj pomoću kojeg toplina papir prekriva prahom tonera. Kada govorimo o laserskim printerima, važno je napomenuti kako postoje monokromatski laserski printeri koji koriste jedan uložak, odnosno toner i laserski pisači u boji koji koriste četiri tonera (za svaku boju po jedan). Naravno, uvijek je najbolje odlučiti za originalni laserski toner. Ako su vaše potrebe takve da često ispisujete grafikone, dijagrame ili fotografije, najbolje se odlučiti za laserski printer u boji. Također, kod laserskih printera, u usporedbi s tintnim, ispis je mnogo brži i kvalitetniji.

YouTube video

Osim potrebe (osobnih ili profesionalnih) i cijene, pri izboru pisača vrlo je važno obratiti pozornost i na  cijenu originalnih laserskih tonera. Oni se mogu kupiti u trgovinama elektronske opreme, specijaliziranim trgovinama, ali i na web stranicama tvrtki koje se bave prodajom istih.

Tinta za printer 

Kao što je već objašnjeno, tinta za printer koristi se kod tintnih pisača koja se nalazi na glavi printera koji je potom raspršuje po papiru. Gotovo 99 % tinte za pinter se sastoji od destilirane vode dok ostatak čini deionizirana voda kojoj se dodaju pigmenti u boji kako bi se dobila željena boja. 

Kao i kod laserskih tonera, kada se kupuje tinta za printer, izbor u kupnji se vodi između originalne i zamjenske varijante te svako treba odlučiti koji mu je oblik najprihvatljiviji.


Članci iz iste kategorije: