Drvene igračke savršen su poklon koji će trajati generacijama

Upravo zato što su često veoma jednostavne, dječje drvene igračke često su istovremeno primjerene za djecu različite dobi. Uz njih najmlađi mogu otkrivati osnovna pravila ovog svijeta, dok oni malo stariji mogu uživati u svijetu mašte. 

Oni najmlađi uz kocke, ceste i vlakove igračke mogu vježbati finu motoriku ruku, dok oni stariji mogu uživati u gradnji kompliciranih građevina i smišljanju detaljnih, zanimljivih priča likova koje pronalaze u igri. Dugotrajne drvene igračke moći će ih pratiti tijekom godina, upravo zato što su toliko jednostavne, da dijete u njima može, uz malo mašte, pronaći različite svrhe.

Igranje dugi niz godina

Kvalitetne drvene igračke za djecu također su često trajnije od onih plastičnih. S obzirom da je drvo mnogo teže pokidati, slomiti ili istrošiti, one će trajati generacijama. Mogu ispratiti generacije djece prije no što ih je potrebno popravljati na bilo koji način.

Drvene igračke
Drvene igračke: Set drvenih glazbenih instrumenata

Drveni vlakovi kao uspomena na prošla vremena

Drveni vlakovi za djecu odlična su ideja za poklon. Drveni vlak nešto je kompleksnija igračka, pogodnija za nešto stariju djecu, koja može pomoći u razvijanju motorike, ali i razumijevanja. Iako se mogu kupiti i bez tračnica, drveni vlakovi najčešće se mogu nabaviti s jednostavnim drvenim tračnicama koje dijete može samo slagati i preslagivati po želji.

YouTube video

Drveni vlakovi također se mogu voziti i bez tračnica, jer na sebi najčešće imaju obične kotačiće kojima se može voziti po bilo kojoj površini. Igra drvenim vlakovima u sebi skriva više različitih načina učenja, od savladavanja motorike pa sve do kombinatorike kod slaganja i dizajniranja pruge.

Članci iz iste kategorije: