Pikule za učenje i razvijanje mašte

Danas je teško naći zanimljive i edukativne igračke, a mnogi se roditelji okreću jednostavnim rješenjima koja djeci brzo dosade. Svi mi svojoj djeci želimo priuštiti sve najbolje, ali je to ponekad teško s obzirom na to da je i ponuda igračaka danas velika. Osim lutaka, automobila, kućica i građevinarskog pribora na tržištu u današnje vrijeme možete naći raznorazna rješenja koja će poboljšati motoričke vještine vašeg djeteta , kao što je recimo staza za pikule!

Staza za pikule

Jedna od takvih igračaka je staza za pikule, a ona može biti odličan izbor i za muško i za žensko dijete, posebno za onu djecu koja još nisu upoznata sa slaganjem igračaka u dijelovima. Oni se mogu upoznati s novim oblicima, bojama i pokretima.

Pikule se odlično uklapaju uz druge igračke
Hubelino staze za pikule

Ovaj komplet za pikule možete kupiti u nekoliko varijanti, a svaka verzija ima određenu količinu dijelova. Ovisno o tome koliko je vaše dijete staro i koliko je naviknuto na motoričke igračke, možete uzeti opširniju ili nešto jednostavniju verziju.

Setovi pikula

Pikule su oduvijek bile vrlo popularne igračke, ali sada je njihovo korištenje podignuto na maštovitiju razinu. Setovi pikula su složeni prema dobi i težini gradnje pa se u ovu igru mogu upustiti i starija djeca.

U setu dobivate:

 • rampe
 • staze
 • zaokrete
 • raskrižja
 • tunele
 • kocke
 • osnovnu ploču 
 • kuglice, odnosno pikule

Ove dijelove slažete jedne na druge, kreirate tobogane, ceste, zavoje, ali i poligone. Vaše dijete će dobiti dobar osjećaj za osnove kretanja, fizike i logike, a motorika će se razviti kombiniranjem dijelova. 

Ako se vaše dijete oduševi ovim setom možete ga čak i dodatno poboljšati raznim setovima za nadogradnju kao što su katapulti i razne vrste njihalica.

Pikule se odlično uklapaju uz druge igračke

Ako ste vlasnik Lego DUPLO kocki, to je odlična vijest – setove za pikule možete kombinirati s njima i tako kreirati još veće i zanimljivije poligone gdje će pikule putovati kroz dulje staze. Slaganje ovih kocki postaje još zanimljivije ako zadate djetetu neke zadatke:

 • slaganje staze s mostom
 • slaganje kratke staze na kraju koje pikula ruši figuricu
 • i slične zadatke

Ove su pikule napravljene od ABS plastike koja je kvalitetna i gotovo nepoderiva. Dijelovi seta su obojeni jestivim bojama, što znači da se vaše dijete može igrati bez ikakve brige, bez straha od toksičnih spojeva koji bi mogli izazvati alergijsku reakciju u dodiru s kožom.

Razvijaju maštu kod djece

Mogućnosti za gradnju staza ima mnogo i vaše dijete će se zasigurno dugo zabavljati ovim setovima za pikule, ali imajte na umu da je dobro nadzirati manju djecu koja još uvijek nemaju dobar osjet za igračke.

YouTube video
Video: Utrka pikula

U specijalnim setovima možete čak dobiti i ljuljačke za pikule, a u nekima i prekidače. Pokušajte procijeniti što bi se moglo najviše svidjeti vašem djetetu. Ipak smo svi različiti! Potaknite motoriku svojih mališana tako da im umjesto klasičnih igrački kupite ovaj poseban edukativni komad!

Pazite na težinu 

Krenite s paketom za početnike i ubrzo ćete uživati u slaganju  ekspanzivnih građevinskih setova. Bez brige,  svaki je proizvod prikladan za cjelogodišnju upotrebu i uz njega dobivate opsežnu knjižicu  s uputama. 

Pikule su vrlo popularne igračke
Staza za pikule

S obzirom da se staza za pikule gradi dio po dio, ona postaje sve složenija sa svakim konstrukcijskim elementom (osobito gusjenice) tako da dijete samo uči kako staza funkcionira i kakvu promjenu donosi pomicanje ili nadogradnja blokova.

Hubelino je prvak u proizvodnji edukativnih igračaka

Hubelino je njemački proizvođač igračaka koji se fokusira upravo na didaktičke, edukativne igračke. Svi su njihovi proizvodi izrađeni od ABS plastike te su kompatibilni s Lego DUPLO kockama. Možete ih čak prati u perilici posuđa, ali pazite da ih perete ispod 40°C kako se igračke ne bi oštetile.

Igračke Hubelino su u korak s vremenom, pa proizvođač nudi i mobilnu aplikaciju koja će vam pomoći osloboditi kreativnost i složiti maksimalno mnogo verzija vašeg poligona. Možete pratiti upute, ali i animacije staza da procijenite hoće li se određena verzija svidjeti vašem djetetu ili ne. 

Razne igračke u ponudi

Hubelino u svojoj ponudi ima i edukativne puzzle te razne setove za učenje, a vi možete odlučiti što se vama čini kao dobar početak. Mnogi izabiru one zabavnije, interaktivnije igre za početak, kao opisane staze, kako bi svojim mališanima dokazali da učenje ne mora biti dosadno.

Ove vrste edukativnih igračaka vrlo pozitivno utječu na razvoj percepcije prostora i logike jer zahtijevaju promišljanje i rješavanje problema s kojima se djeca ne susreću svakodnevno.

Ako izaberete Hubelino možete biti sigurni u kvalitetu igračaka koje kupujete jer ova tvrtka redovno provjerava kvalitetu svojih proizvoda i čini to preko neovisnih istraživačkih tvrtki.

Članci iz iste kategorije: