Za one s premalim prtljažnikom krovna kutija je odličan izbor

Mnogi su se često susreli s problemom nedostatka prostora u prtljažniku svog automobila. Odlazak na put zahtijeva pakiranje nekoliko kofera, pogotovo kod obitelji s više članova. Iako koferi na prvi pogled ne izgledaju glomazno, pokušaj spremanja u prtljažnik često ne uspijeva.

Kako bi se riješili tih frustracija, rješenje je vrlo jednostavno. Na krov automobila montirajte krovnu kutiju. S njom možete prljagu lijepo rasporediti, ne morate pokušati sve nagurati u male kofere koji stanu u prtljažnik.

Postavljanje na automobil

Postavljanje krovne kutije na automobil je relativno jednostavno. Jedini preduvjet je da vaš automobil posjeduje krovne nosače. Mnogi automobili danas dolaze sa serijski ugrađenim krovnim nosačima. Ako kupujete novi automobil, a razmišljate i o postavljanju krovne kutije, svakako zatražite da vam ugrade i krovne nosače kako bi si uštedjeli vrijeme kasnije.

krovna-kutija-crna

Kada imate krovne nosače, krovna kutija se jednostavno uklopi na za to predviđena mjesta na nosačima i zaključa. Potrebno se samo uvjeriti da je kutija dobro sjela u sve utore kako prilikom vožnje ne bi došlo do ispadanja. Isto kako je kutiju lako postaviti, lako ju je i skinuti. Stoga, ako ju ne planirate duže vrijeme koristiti, skinitu ju s automobila. Automobil s kutijom osjetljiviji je na nalete vjetra i zbog većeg otpora zraka trošiti će i nešto više goriva. Zato je kutiju dobro imati na automobilu samo onda kada vam je zaista potrebna.

Koju izabrati?

U trgovinama je moguće pronaći mnogo modela različitih proizvođača kutija, od jeftinijih do skupljih varijanti. Preporuka je ipak odabrati neke renomirane proizvođače, poput tvrtki Thule ili Nordrive. Njihove kutije uvijek odlično prolaze na raznim testovima sigurnosti jer su izrađene od vrlo kvalitetnih materijala. Kupovinom takve kutije dobiti ćete kutiju koja će trajati dugi niz godina, kojoj neće smetati vremenski uvjeti.

YouTube video

Osim proizvođača, osnovna razlika među kutijama je njihov kapacitet. Zato prije kupnje dobro razmislite hoćete li koristiti kutiju kako bi dobili samo još malo dodatnog prostora ili trebate još puno prostora. Ukoliko vaš automobil ne posjeduje krovne nosače, preporuka je da onda kupite komplet nosača i kutije od istog proizvođača. To će u konačnici za vas predstavljati uštedu, a biti ćete sigurni da će sve odlično odgovarati.

Članci iz iste kategorije: