Udobne i lijepe ženske sandale

Malo toplije vrijeme mnogim ženama je često dovoljan poziv da iz dubina svog ormara nakon duge zime izvuku sandale. Debela i slojevita odjeća s užitkom se na proljeće mijenja razigranijim i lepršavim komadima, dok zimske jakne i čizme s olakšanjem spremamo u ormare za iduću sezonu.

Ženske sandale jedne su od prvih znakova proljeća, jer se osim na stopalima onih hrabrijih, dosta rano mogu pronaći i u dućanima. Bez obzira na naš osobni stil, tržište danas skriva modele po svačijoj želji, volji i ukusu.

Udobnost na prvom mjestu

Bacate li se u lov na nove ženske sandale, zapamtite kako one, kao i svaka druga obuća, ponajprije moraju biti ugodne i udobne za nošenje. To ponajprije znači da pozornost trebate obratiti na to koliko su široki remenčići te koliko je debeo potplat. Remenčići koji nisu elastični mogu biti problematični ako vas stežu, čak i samo malo, jer stopala nakon nekog vremena zbog dugog stajanja ili vrućine mogu nateći, što može biti itekako bolno.

Ženske sandale

S druge strane, potplat je također veoma bitan, planirate li u duge šetnje. Veoma tanki potplati ne amortiziraju udarce stopala o pod, pa nakon kratkog vremena hodanje mogu učiniti veoma bolnim i neugodnim. Uz to, loša potpora stopalu također može utjecati na brže pojavljivanje boli i veću neugodu kod hodanja ili stajanja.

Idealni model ženkih sandala

Problem ženskih sandala je što od sve druge obuće one imaju uvjerljivo najmanje materijala. To znači da vašem stopalu moraju pristajati veoma dobro jer se svaka mana vidi, ali i osjeti, kada ih nosite. Stoga „upoznajte“ svoja stopala prije no što se bacite u potragu za idealnim modelom.

Ženske sandale

Širina i duljina stopala ponajviše utječe na to kakve ženske sandale biste si trebali potražiti. Imate li manje i usko stopalo, vizualno ga možete produžiti modelima na potpeticu. Ipak, pripazite, jer previsoka potpetica može dodatno vizualno smanjiti vaše stopalo. Manja, punija stopala najbolje izgledaju u modelima otvorenih prstiju i pete, s debljim remenčićima koji se ne utiskuju u kožu. Velika pak stopala vizualno će izgledati manje u modelima koje otvorima prate vrh stopala.

Igra vizualnim trikovima

Ženske sandale odlično su oruđe za igru vlastitim stilom, ali i promjenu cjelokupnog izgleda. Dobar par može vas učiniti vitkijima, produžiti vam noge i u potpunosti promijeniti držanje. Iako malen i često ne zamjetan detalj, on itekako može promijeniti izgled – na primjer, ženske sandale s tankom i visokom petom odlično pristaju vitkijim, nižim ženama, koje će vizualno produžiti.

Ženske sandale

Sa druge strane, platforme su odličan izbor za jače noge, jer ih balansiraju i čine ih vizualno vitkijima. Imate li deblje zglobove, izbjegavajte tanke remenčiće koji to mogu naglasiti, a želite li vizualno povećati stopalo posegnite za modelima s dekoracijama kod prstiju.

Boje su često glavni kriterij odabira

Velik dio kod kupnje ženskih sandala igra i njihova boja. S jedne strane, klasične boje poput crne uvijek je dobro imati u ormaru, jer pristaju uz svaku kombinaciju, bez obzira radi li se o klasičnoj i elegantnoj ili casual i urbanoj. Ipak, takvi odabiri mogu se vremenom pokazati dosadni, zato se ponekad dobro i poigrati.

https://www.youtube.com/watch?v=GltAym-9mGc

Jarke boje odlična su ideja za prave ljetne sandale – vatreno crvena, električno plava i magenta ružičasta odlično se slažu uz vruće ljeto. Ipak, želite li igrati malo sigurnije, odaberite pastelne boje, poput nježno roze koja je već nekoliko sezona nezaobilazna. Šareni uzorci također su dobra ideja, pogotovo radi li se o nekom tipično ljetnom prikazu, poput mora, cvijeća ili voća. Ipak, planirate li ih nositi i u jesen, s najlonkama, odlučite se za nešto mirniji dizajn.

Kvaliteta ženske obuće je veoma bitna

Iako se to ne bi trebalo ni spominjati, kada je u pitanju obuća, kvaliteta bi trebala biti jedna od stvari na koju obraćate puno pozornosti. Ženske sandale su jedan od rijetkih vrsta obuće koja se veći dio vremena oblači na golu nogu; donedavno je kombiniranje njih i čarapa bio gotovo tabu u modnom svijetu. Stoga je veoma bitno obratiti pozornost na materijale od kojih su napravljene te ponajprije kupovati modele proizvođača dokazane kvalitete (infashionshop.hr) kojima vjerujete.

Negativni učinci mogu se pokazati već nakon kratkog vremena, kada znoj stopala u kombinaciji s nekvalitetnim materijalima može uzrokovati razne kožne probleme, poput oticanja ili veoma neugodnih osipa koji svrbe ili peku. Tražite li, stoga, ženske sandale, imajte na umu kako kod potrage za njima, više nego za druge vrstama obuće, treba biti itekako pažljiv.

Bijelim tenisicama definitivno nije odzvonilo, a u moru modela koji su zadnjih sezona poharali gradske ulice i trgovine u 2020. Čitajte više …

Članci iz iste kategorije: