Pobijedite proširene vene i vratite mladost nogama

Vene na nogama nisu samo estetski, već i ozbiljan zdravstveni problem koji pogađa gotovo svaku petu osobu. Karakterizira ih otjecanje, nemir, svrbež, grčevi, ulceri i osjećaj težine u nogama. Nastajanju proširenih vena pridonosi slaba cirkulacija, zbog čega se one češće pojavljuju kod osoba koje sjede ili stoje u jednom položaju kroz duge vremenske periode.Osim toga, neki od glavnih faktora rizika za pojavi proširenih vena su:
– Pretilost
– Podizanje teških tereta
– Trudnoća
– Zatvor, naprezanje
– Bolest jetre
– Nedostatak C vitamina i bioflavonoida
– Uzimanje hormonske nadomjesne terapije i kontracepcijskih tableta
– Često križanje nogu pri sjedenju
– Nedostatak fizičke aktivnosti
– Kako prirodno pobijediti vene na nogama
Proširene vene (http://betterlifestory.net/kucni-pripravci-za-prosirene-vene/) su češće kod žena, ali i muškarci nisu imuni na njihovu pojavu. Osim što su ružne i kvare cjelokupan izgled, također mogu biti veoma bolne i dovesti do dodatnih komplikacija. Stoga, da biste ih se riješili ili spriječili njihovo pojavljivanje bitno je da poslušate sljedeće savjete.
Recite DA sportu! Bilo kakva fizička aktivnost, čak i polusatne šetnje svaki dan, poboljšat će cirkulaciju krvi, održati vaše vene zdravim i smanjiti opasnost od nastanka proširenih vena. Zapamtite da je loša cirkulacija krvi jedan od glavnih krivaca za pojavu proširenih vena.
Recite DA zdravoj prehrani! Izbjegavajte prekomjeran unos soli jer osim što podiže krvni pritisak i potiče zadržavanje vode u organizmu, predstavlja veliki rizik za proširene vene. Birajte hranu bogatu vlaknima, koja ubrzavaju metabolizam i poboljšavaju probavu.
Recite DA prirodnim kremama! Kreme na biljnoj bazi koje ćete umasirati lagano od prstiju prema koljenu i natkoljenicama uvijek je dobra odluka. Trudite se da vam ovo postane svakodnevni ritual, a posebno ako su vam noge bilo izložene naporu ili pritisku.
Recite NE neudobnoj obući! Izbjegavajte nošenje previsokih potpetica i neudobne obuće posebno ako mnogo stojite, jer će to pojačati bol i povećati pritisak na vene. Visina pete ne bi trebala biti veća od 5 cm.

https://www.youtube.com/watch?v=_1YmBMx4c3U
Recite NE čestom izlaganju suncu! Sunce i vrućine pogoršavaju proširene vene. Isto važi za solarij, saune ili bilo koje druge izvore toplote, jer vrućina nepovoljno djeluje na vene. Zato je preporučljivo tuširanje nogu hladnijom vodom.
Recite NE predugom stajanju ili sjedenju! Ako vaš posao zahtijeva stajanje ili sjedenje, promijenite položaj nogu svakih 15-20 minuta kako biste podržali uspješnu cirkulaciju i zdravlje svojih vena. Kada sjedite potrudite se da vam noge budu na podlozi povišenoj 15-30 cm kako bi se potaknula cirkulacija krvi.
Proširene vene na nogama se pojavljuju postepeno. Bitno je reagirati već kada osjetite prve simptome kao što su osjećaj žarenja i peckanja, umor i težina u nogama, noćni grčevi, promjena boje kože, svrbež i bolnost vena, oticanje gležnjeva i potkoljenica.

Članci iz iste kategorije: