Neugodan peckajući osjećaj

Ukoliko niste pobornik konzumiranja lijekova, možete isprobati i neki prirodni lijek za žgaravicu, a najpoznatiji je soda bikarbona. Nju možemo pronaći gotovo u svakom kućanstvu, a svojim djelovanjem neutralizira želučanu kiselinu i dovodi do smirivanja peckajućeg osjećaja u jednjaku. Kako biste se riješili žgaravice potrebno je rastopiti jednu čajnu žličicu sode bikarbone u čaši vode te polako popiti ovaj pripravak.

Prirodni lijek za žgaravicu

Važno je napomenuti kako sodu bikarbonu ne bi trebale konzumirati osobe koje su na dijeti s niskim unosom kalija. Uz sodu bikarbonu, kao najpopularniji prirodni lijek za žgaravicu spominje se voda Donat.mg. 

Ispravni položaji tijela kao pomoć oko žgaravice

Ukoliko imate problema sa žgaravicom, probajte ju riješiti tako što ćete spavati na povišenom uzglavlju. Naime, zbog refluksa kiseline koji se javlja kod žgaravice, teško je spavati na niskom uzglavlju pa se savjetuje podizanje uzglavlja kako bi se otežao povratni protok kiseline tijekom noći. Na ovaj način kiselina ostaje u želucu i ne dolazi do jednjaka, a samim tim dolazi do eliminiranja peckajućeg osjećaja.

YouTube video

Kao što je već rečeno, podignuti položaj tijela može uvelike pomoći sprječavanju želučane kiseline da dođe do jednjaka pa se stoga preporuča i uspravno stajanje ili sjedenje.

Donat.mg voda kao prirodno rješenje

Kako biste uz pomoć mineralne vode Donat.mg spriječili ili ublažili žgaravicu potrebno je:

  • više puta dnevno, 20 do 30 minuta prije obroka, popiti od 0,1 do 0,2 L Donat.mg vode
  •  u slučaju pojave žgaravice ili nedjelotvornosti prve čaše, popiti dodatnih 0,1 L 
  • Donat.mg voda bi trebala biti na sobnoj temperaturi te se piti polako, gutljaj po gutljaj

Članci iz iste kategorije: