Ženske sandale su omiljena obuća za ljeto

Svako ljeto susrećemo nekoliko proizvoda koji su iznova popularni, a dobar primjer su upravo ženske sandale. Sandale su odlične cipele za ljeto jer su otvorene i dopuštaju vašem stopalu da diše. S obzirom na to da ove cipele mogu biti i elegantne i casual, mnogi imaju doma nekoliko para sandali koje im pomažu da izaberu pravu stvar kad izlaze.

Kakve sandale trebate?

Niske sandale općenito se biraju u situacijama kad ćete nositi hlače ili u situacijama kad ne želite istaknuti noge, već samo stopala. Postoje razne vrste pete, od širine do visine – birajte širu i nižu petu za periode kad ćete više hodati, a višu i užu za formalne prilike ili prilike kad znate da nećete sve vrijeme provesti na nogama. Ženske sandale mogu biti odličan komad obuće za sve ljetne prilike.

Sandale su odlične cipele za ljeto jer su otvorene i dopuštaju vašem stopalu da diše. S obzirom na to da ove cipele mogu biti i elegantne i casual, mnogi imaju doma nekoliko para sandali koje im pomažu da izaberu pravu stvar kad izlaze.

Niska ili visoka peta

Niske sandale također su prigodne i za poslovne prilike, dok visoke sandale u takvim situacijama obično izgledaju malo previše dotjerane. Ako ljeti volite nositi sandale, a radite u okruženju gdje možete biti na peti, svakako se odlučite za visoke sandale.

Visoke sandale obično su one koje imaju dodatne vezice za oko stopala. Takve sandale prigodne su za situacije u kojima nosite haljine ili suknje – tada su vam noge vidljive i možete imati veliku estetsku korist od vezica i dodataka. 

Osim toga, dobar izbor su čizme gležnjače, ali one su više zimske cipele no što su ljetne. Ovisno o njihovoj visini i boji, svakako možete postići profesionalniji, ali i casual efekt.

Kako izabrati savršene ženske sandale?

Osim stvari na koje ćete svakako obratiti pozornost, kao broj cipele i cijena, preporučujemo vam da dobro razmislite o odjeći koju posjedujete te tako uskladite stil cipele s vašom odjećom. Crne i smeđe ženske sandale obično pašu na najveći broj cipela pa tako preporučujemo da se odlučite za njih ako niste sigurni koja je boja idealna za vas.

Razmislite o peti:

  • njenoj visini
  • njenoj širini 
  • njenoj kvaliteti

Ako je peta rebrasta na dnu, to znači da će cipela biti prigodna i za ljetni pljusak. Uzmite u obzir i sandale na platformu, s obzirom na to da takve cipele mogu biti zgodne za periode u kojima ćete više hodati. Takve sandale mogu biti dobar izbor i za hlače i za haljine i za suknje.

Isto tako, imajte na umu da su sandale na kopču nešto sigurnije od sandala na vezanje, a najviše slobode ćete imati u sandalama koje se samo nataknu. U tom slučaju svakako morate imati  uredna stopala jer će većina biti odmah vidljiva.

Sve više su popularne i casual ravne ženske sandale, pa možete i njih uzeti u obzir. Mnogi kažu da im je nešto teže biti u njima ako su se već naučili na pete, s obzirom na to da ih takva peta onda vuče unatrag, ali na kraju dana, situacija svakako ovisi prvenstveno o vama i onome što je vama ugodno.

Tenisice su isto tako cipele i, iako nisu toliko formalne, morate imati barem jedan kvalitetan primjer u svojem hodniku.

Ženske cipele su uvijek in

Cipele imaju veliku ulogu u našem kretanju, ali i po pitanju našeg izgleda. To znači da morate čuvati i svoje zglobove i svoju reputaciju – pa zašto ne biste to napravili s nekom cipelom koja vam se jako sviđa? Današnja su tema prvenstveno ženske cipele, tako da ćemo nastaviti u tom kontekstu.

Obuća s anatomskim ulošcima i obuća sa srednje visokim petama obično je najpraktičnija za vaše lokomotorno zdravlje, ali situacija naravno ovisi i o tome što vam je bitno. 

Vrste cipela

Ženske cipele dijele se u kategorije. Ako birate štikle, sigurno se spremate za neku formalnu priliku ili pak neki poslovni zadatak. Imajte na umu da je crna štikla obavezna kod svake žene! Osim toga, dobar izbor su čizme gležnjače, ali one su više zimske cipele no što su ljetne. Ovisno o njihovoj visini i boji, svakako možete postići profesionalniji, ali i casual efekt.

Visoke čizme puno su ženstvenije i dobar su izbor za novogodišnje proslave ili općenito proslave u zimskom periodu. Pripazite samo da vam dobro prianjaju uz nogu kako se ne bi kretale i kako ih ne bi morali kontinuirano povlačiti.

YouTube video

Za neke formalne prilike u kojima ćete više hodati ili pak jednostavne i ženstvene ljetne kombinacije svakako biste trebali izabrati balerinke. Kod njih samo valja paziti na visinu strana jer ćete ih vjerojatno dobro razgaziti.

Tenisice su isto tako cipele i, iako nisu toliko formalne, morate imati barem jedan kvalitetan primjer u svojem hodniku. Uz njih morate imati i oxfordice ili pak neke ženstvene mokasine – idealne za neke formalnije prilike u kojima ćete moći pokazati svoj stil. 

Dakle, sva se obuća može kupiti preko interneta i mi vam svakako preporučujemo da pogledate cijene i iskustva kupaca prije no što krenete dalje.

Članci iz iste kategorije: