Cipele su neizostavni dio garderobe

Kada govorimo o garderobnim ormarima, neizostavni dio svakog od njih su svakako cipele. Naime, one svojim izgledom upotpunjavaju svaki izgled i odjevnu kombinaciju, a ovisno o istoj odabrat ćemo neki od prikladnih modela. 

Ono što je vrlo važno pri odabiru je svakako njihova udobnost koja doprinosi njihovoj funkcionalnosti i dobrom ugođaju tijekom nošenja. S obzirom da je izbor vrlo velik, vrlo često se ne možemo odlučiti samo za jedan par i nalazimo se u nedoumici što kupiti. Kako bismo vam olakšali potragu i kupnju u nastavku donosimo nekoliko savjeta.

Ono što je ključno je da odaberu modele koji su prikladni za prigodu na koju idu. Također, cipele treba odabrati u odgovarajućem broju kako ne bi bile prevelike ili premalene i na taj način stvarale nelagodu u vidu žuljeva prilikom nošenja.

Brojne varijacije u trgovinama s obućom

Kao što je prethodno navedeno, odabir može biti vrlo kompleksan i nerijetko se kupci zbune u velikoj ponudi i ne znaju koje cipele kupiti. Danas je tržište toliko razvijeno da postoje primjerice:

 • Svečane
 • Ravne
 • Cipele na petu
 • Čizme
 • Sportske 
 • Tenisice
 • Poluvisoke 
 • Niske 

Ovisno o svojim potrebama i željama, kupci mogu birati modele iz navedenih kategorija. Ono što je ključno je da odaberu modele koji su prikladni za prigodu na koju idu.  Također, cipele treba odabrati u odgovarajućem broju kako ne bi bile prevelike ili premalene i na taj način stvarale nelagodu u vidu žuljeva prilikom nošenja.

Žene imaju veći izbor cipela

Iako je izbor obuće vrlo velik, u njemu ipak predvodi ženska obuća. Naime, danas na tržištu postoji ogroman broj modela ženskih cipela za sve prigode zbog čega su žene nerijetko u nedoumici koje odabrati za sebe. 

Ono što karakterizira žensku obuću je velik broj boja, uzoraka i modela koji su sezonski prilagođeni svakom tipu. 

Jedan od najpopularnijih komada muške i ženske obuće su svakako tenisice. Naime, tenisice su jedan od udobnijih komada obuće zbog čega su neizostavan dio svakog garderobnog ormara.

Ženske čizme za razne prigode

Osim sezonalnosti, ženske čizme su primjerice podijeljene i s obzirom na svoju visinu i materijal izrade. Tako primjerice kada govorimo o ženskoj obući razlikujemo više vrsta ženskih čizama poput:

 • Kožnih (s visokom ili niskom potpeticom) koje mogu biti od prave ili umjetne kože
 • Modela od antilop krzna
 • Modela od brušene kože
 • Modela s krznom
 • Modela za kišu
 • Modela iznad koljena
 • Modela ispod koljena 

Zbog raznih namjena, ne čudi da su uz tenisice, ženske čizme jedan od omiljenih komada obuće svake žene.

Uštedite svoj novac pametnom kupnjom obuće

S obzirom da svi, a posebno žene, jako vole imati više pari obuće, vrlo je korisno biti upućen u načine na koje možete uštedjeti. Naime, cijene cipela, odnosno obuće razlikuju se s obzirom na njihovu marku i prodajno mjesto. Vrlo često za kvalitetne modele tenisica ili drugih komada obuće treba izdvojiti značajnu svotu novca pa je svaki vid uštede odlično rješenje. Jedan od načina uštede je i kupnja na sniženjima koja se događaju zbog dolaska novih modela. Tako ukoliko nosite žensku veličinu 36, 37 ili pak 42, 43 vrlo lako možete naći popularne modele po niskim cijenama, dok klasične veličine poput ženske veličine 39 i muških 44 i 45 nećete naći jer se vrlo brzo rasprodaju. 

Drugi način uštede je kupnja cipela na kraju sezone kada su tenisice i slično najčešće na sniženju radi oslobađanja skladišnog prostora za sezonske modele. U tom je smislu savjet da za kupnju čizama primjerice čekate kraj travnja, dok bi ljetne komade ženske obuće trebalo kupovati krajem ljeta, odnosno u rujnu kada su sniženi.

Kada god kupujete tenisice, vrlo je važno da prilikom kupnje obratite pozornost na kvalitetu izrade potplata, vanjskog dijela tenisice te uloška. Osim toga njihova težina vrlo je važan segment prilikom kupnje, ovisno o vašim potrebama birat ćete teže ili lakše modele.

Tenisice su zaštitni znak velikih tvrtki i udobnosti

Jedan od najpopularnijih komada muške i ženske obuće su svakako tenisice. Naime, tenisice su jedan od udobnijih komada obuće zbog čega su neizostavan dio svakog garderobnog ormara. Tržište se toliko razvilo da danas postoji velik broj modela tenisica, ovisno o njihovoj namjeni i uvjetima u kojima se koriste zbog čega razlikujemo one za:

 • nogomet
 • tenis
 • dvoranu
 • trčanje
 • planinarenje
 • slobodno vrijeme itd.

S obzirom na potrebu za njihovom visokom udobnošću i funkcionalnosti, brojne tvrtke sportskom opremom ulažu velike resurse kako bi poboljšali kvalitetu svojih proizvoda i svojim korisnicima pružili najbolji mogući osjećaj i udobnost. S obzirom na njihovu visoku cijenu, brojni kupci vrlo često nisu u mogućnosti omogućiti si njihovu kupnju pa je svaki vid uštede dobrodošao. Savjet stručnjaka je da za takvu kupnju malo pričekate i budete strpljivi jer se tenisice mogu naći na visokim popustima povodom Black Fridayja te božićnih sniženja. Druga opcija je kupnja prošlogodišnjih modela koji su najčešće na visokom sniženju. 

YouTube video

Kada god kupujete tenisice, vrlo je važno da prilikom kupnje obratite pozornost na kvalitetu izrade potplata, vanjskog dijela tenisice te uloška. Osim toga njihova težina vrlo je važan segment prilikom kupnje, ovisno o vašim potrebama birat ćete teže ili lakše modele. S obzirom da je izbor u trgovinama vrlo velik, ne biste trebali imati problema s pronalaskom odgovarajućeg modela.

Članci iz iste kategorije: