Akumulatori koji izdrže dulje – kako?

Dolazi zima, vrijeme, kada najviše ljudi ostane kod kuće, jer se njihov automobil u jutarnjim satima nije želio opaliti – za sve to su krivi akumulatori. Da se i vama ove zime ne bi dogodilo nešto takvo, pripremite se – jedna od mogućnosti je, da kupite potpuno novog, koji će vas nakon toga držati sljedećih nekoliko godina, ali samo, ako ćete ga pravilno uzdržavati. Pitate se kako?akumulator auto

Punjenje vodom, čišćenje i tako dalje

Rijetki su takvi, koji su do danas već čuli, da je akumulator potrebno uzdržavati, a vjerojatno je još manje takvih, koji to znaju napraviti. Pa ako ste već sada počeli čitati ovaj članak, evo vam nekoliko savjeta, što raditi, da bi vaši akumulatori izdržali dulje!
Zamislite se sada, koliko vremena vam uzme, da jednom na mjesec otvorite pokrov motora i pogledate kakvo je stanje pod njim – za početak provjerite koliko tekućine je u vašoj „bateriji“, ako je ona pod minimalnim zahtjevima, morat ćete je napuniti. Kad nešto takvo radite, pazite na sebe, jer bi vam tekućina, koja se nalazi unutra mogla ozlijediti vašu kožu.
Odmah nakon toga, kad jednom napunite „bateriju“ vašeg automobila, potrebno je i počistiti sve elektrode, sa kojima ćete sve to natrag počistiti – to je jako važno, kako bi energija u akumulatoru mogla bez problema kretati se, prazniti i puniti – ako ćete to napraviti jednom mjesečno, napravili ste jako puno. I ovdje je potrebno biti pažljiv – uvijek pazite, kako ćete sve skupa nazad priključiti, da se vam ne dogodi kakva pogreška i zapalite automobil.
Naravno, za kraj još samo ono klasično – pazite na naprave, koje troše energiju u vašem automobilu – radio, svjetla i ostale stvari – ako jednom ili više puta zaboravite neku od tih stvari upaljenu, moglo bi vam se desiti, da ćete morati na prvi hlada dan zvati na posao, da uzimate dopust, jer ne možete doći – nemojte na kraju reći, da vas nismo upozorili. Pazite što i kako radite, sve to vam može uštedjeti puno novca i koju brigu u glavi.
Ali ipak, ako vam se već dogodi, da ćete morati tražiti, gdje se prodaju jeftini akumulatori, onda vam je sigurno da potražite stranicu Silux.hr – kod njih dobivate sve ono, što vam treba, pa ponekad i puno više! Posjetite ih, sigurno vam neće biti žao – njihovi stručnjaci su uvijek spremni pomoči.
https://www.youtube.com/watch?v=heRaF7djTk8

Članci iz iste kategorije: