Učinkovite i moderne LED lampe

Dobro osvjetljenje jedna je od najbitnijih stavki kod uređenja bilo kojeg prostora. Svjetlo u prostoru u potpunosti može promijeniti atmosferu – bilo da se želite opustiti na kraju napornog dana ili pak stvoriti prostor namijenjen za rad ili učenje.

Prirodno svjetlo može igrati veliku ulogu u prostoru za vrijeme dana, no često zbog promjene godišnjih doba i pozicije prostorije u prostoru dovoljno dobro osvjetljenje u prostoru nije moguće postići čak niti tijekom dana. Stoga je veoma bitno odabrati kvalitetan i dugotrajan izvor svjetla koji će se lako moći prilagoditi vašim potrebama, a istovremeno također štedjeti energiju. Odličan odabir predstavljaju LED lampe, koje su jedan od najštedljivijih izvora svjetlosti na tržištu danas.

LED žarulje u lampama

U usporedbi s klasičnim žaruljama sa žarnom niti i štednim žaruljama, LED žarulje prava su mala revolucija na tržištu. LED lampe nude savršen spoj moderne tehnologije i štedljivosti, uz dug vijek trajanja i veliku fleksibilnost što se tiče dizajna. Prosječna LED žarulja ima vijek trajanja od oko 50 tisuća sati, što je 5 puta više od štednih žarulja, te preko 40 puta duži radni vijek od klasične žarulje.

LED lampa traja duže i više je štedljiva

Uz to, LED žarulje imaju i najnižu potrošnju električne energije, u usporedbi s klasičnim i štednim žaruljama jednake jačine. Još jedna njihova velika prednost je i njihova izdržljivost. Za razliku od štednih i klasičnih žarulja, prosječna LED žarulja može podnijeti puno ekstremnije uvjete, bilo da se radi o temperaturi, čestom paljenju i gašenju ili pak raznim mehaničkim oštećenjima.

Dugovječnost LED lampi

S obzirom na to da je sama LED dioda zapravo vrlo malih dimenzija, postoji niz mogućnosti koje ta činjenica otvara u dizajnu rasvjetnih tijela. Osim što sva rasvjetna tijela u svom domu jednostavno možete pretvoriti u štedljivo i moderno osvjetljenje, novost na tržištu su i LED lampe s već ugrađenim LED diodama, umjesto klasičnih zamjenjivih žarulja.

YouTube video

Iako se na prvu ovakav potez proizvođača može činiti neodgovornim, jer jednom kada LED žarulje prestanu raditi morate zamijeniti cijelu lampu, na umu treba imati kako je prema nekim proračunima njihov životni vijek i preko 25 godina. Zbog toga zamjena cijelog rasvjetnog tijela neće biti potrebna dugi niz godina.

Fleksibilnost dizajna LED lampi

LED lampe savršene su želite li u svoj prostor unijeti moderan ili minimalistički dizajn. Sitne dimenzije LED dioda i malo mašte omogućuju mnogo prostora za igru oblicima i materijalima. Tako se obična lampa jednostavno može pretvoriti u funkcionalan ukrasni detalj. U kombinaciji s različitim vrstama stakla i materijalima poput drveta i metala, razni modeli se mogu lako sakriti u obliku dekoracije ili pak uklopiti u postojeće pokućstvo, tako da stvaraju indirektno osvjetljenje diskretno uklopljene u uređenje interijera.

Moderni LED lusteri su u svakakvim oblikama

Učinkovito korištenje energije

Iako LED lampe imaju mnogo pozitivnih strana, jedna od stvari koja im se često prigovara je njihova cijena. Najme, u prosjeku su one tri do četiri puta skuplje od drugih vrsta. Ipak, pogleda li se njihova potrošnja električne energije, lako je vidljivo kako su kako su one čak i s nekoliko puta višim početnim ulaganjem isplativija opcija.

Uz to, LED lampe najčešće dolaze s najmanje dvije godine jamstva, što je i više no dovoljno da se potencijalne tvorničke greške pokažu te ih se po potrebi zamijeni unutar jamstva. One su također i sigurno rješenje, jer se vrlo malo zagrijavaju, čak ni nakon nekoliko sati neprekinutog rada, što znatno smanjuje opasnost od požara i omogućuje da ih postavite bilo gdje u postoru.

Rasvjeta pogodna za sve prostorije

Za razliku od štednih žarulja, koje većinom svijetle u hladno bijeloj boji te klasičnih žarulja koje svijetle u toploj bijeloj, LED lampe mogu se pronaći u svim toplinama bijelog svjetla. To znači da svoje osvjetljenje u potpunosti možete prilagoditi potrebama prostora. Topla bijela svjetlost najpogodnija je za unutarnju uporabu u prostorima kao što su spavaća i dnevna soba te kuhinja. Hladno bijela svijetlost pak odlična je za vanjske prostore jer ne privlači kukce. Neutralna bijela svijetlost daje najviše svijetla, pa je pogodna za radne sobe i poslovne prostore.

Moderno rješenje za osvjetljenje

Želite li u svom domu interaktivnu rasvjetu, Volino rasvjeta je verovatno ono što tražite. Njihova kategorija LED rasvjetnih tijela ima zaista puno kvalitetnih lampi. Osim što se mogu pronaći u verzijama koje su pogodne za ugradnju s prekidačima koji imaju prigušivač, mnoge LED lampe također nude mogućnost mijenjanja boje svjetla.

https://www.youtube.com/watch?v=3yFOh2i3SwU

Osim upravljačima, boja svjetla nekih modela može se kontrolirati i putem mobilnih aplikacija, što vam pruža mogućnost da boju i jačinu svjetlosti kontrolirate iz udobnosti kreveta, kauča ili iz drugih prostorija u domu.

Dječja svjetla. Prije nego što odaberete noćnu svjetlost za dječju sobu, korisno je da roditelji bolje pogledaju ogroman raspon takvih proizvoda. Čitajte više …

Članci iz iste kategorije: