Gume su najbitniji dio automobila

Mnogi nisu svjesni koliko su zapravo gume važan dio automobila i koliko je važno imati što kvalitetnije i bolje gume. One su jedini dio automobila koji je u dodiru s asfaltom i zbog toga su od presudne važnosti tijekom vožnje, te su ujedno i najvažniji dio automobila. Nevažno o tome koliko dobar automobil vozite, ako nemate dobre gume, tada riskirate nezgodu. Ovisno o vremenskim uvjetima ovisi i to kako biste trebali voziti, a sve o tome kakve sve vrste guma razlikujemo i koje odabrati tijekom kupnje saznajte u nastavku.

Ljetne i zimske gume

Najpopularnija opcija guma za automobil su verzije ljetnih i zimskih guma. Ovisno o vremenskom razdoblju gume se mijenjaju i tako se osiguravaju najbolji uvjeti za vožnju tijekom svakog godišnjeg doba. Ljetne gume namijenjene su velikim toplinama i suhoći, te je upravo zbog toga njihova površina plića od zimskih. Ljetne gume dobro podnose i kišu, te tijekom obilnih ljetnih pljuskova nećete imati problema tijekom vožnje.

Falken zimske gume
Zimske gume Falken

S druge strane zimske gume namijenjene su većim hladnoćama i lošijim vremenskim uvjetima. One podnose izrazito niske temperature, kišu, snijeg i led, no u slučaju velikih vrućina i jakog sunca može doći do njihovog oštećenja. Zimske gume imaju nešto veće udubine na površini i zbog toga bolje podnose snijeg, no svakako se preporučuje korištenje lanaca tijekom obilnog snijega. U slučaju ljetnih guma, lanci su obavezni kako biste izbjegli mogućnost proklizavanja. 

YouTube video

Ljetne i zimske gume mijenjaju se otprilike svakih 6 mjeseci. Najbolja solucija je kupnja dodatnih felgi u web shopu Withcar.hr, kako biste gume mogli sami mijenjati i ne zamarati se velikim gužvama kod vulkanizera za vrijeme sezone promjena guma.

Članci iz iste kategorije: