Idealna alternativa za roštilje na ugljen

Bez obzira na to što preferiramo da jedemo, a što ne, svi mi volimo da izađemo van stanova i kuća i opustimo se uz roštilj, piće i drage nam osobe. Pravi užitak je upotpunjen ako sve oko roštilja i roštilj majstora sve prođe u najboljem redu. Ipak, često se desi da zbog nekog faktora ta kombinacija ne ispadne dobitna, pa se nađe uvijek nešto da „fali“. Najčešće su to vremenski uvjeti koji mogu ili loš roštilj to jeste energija koja pokreće roštilj. Ovo je razlog da mnogo ljudi pređe na nešto modernije varijante roštilja.elektricni-rostiljElektrični roštilj (http://www.flamula.hr) ovdje svakako uskače kao jedan od najboljih.

Prednosti električnih roštilja

Za razliku od glavnih protivnika čija je osnovna snaga ugljen, električni roštilji nemaju onih neugodnih problema s dimom, vatrom i slično. Čak što više, električni roštilj je prigodan i za upotrebu unutar kuća i stanova, što znači da i oni koji nemaju toliko slobodnog vremena za druženja mogu da povremeno okuse slasne roštiljske kobasice. Sladak ukus roštilja ostaje bez obzira na to što se peče na struju, a ne smijemo zanemariti ni činjenicu da su električni roštilji mnogo zdraviji u odnosu na ugljene, jer se kod ovih drugih otpušta određena količina gasova koju vidimo kao dim.
Električni roštilji koriste grijače koje napaja struja i tako proizvode toplotu koja zatim grije ploču ili rešetke koje su postavljene direktno iznad njih. Prednost ovoga svega je nevjerojatno brzo zagrijavanje ploče, to jeste rešetke, roštilja. Dosta ovih roštilja dolazi s prekidačima i sklopkama koje nam omogućavaju da podesimo razinu toplote koju želimo, slično kao kod mikrovalne.

Odabir roštilja

https://www.youtube.com/watch?v=5zuOA3CYkGs

Kao i kod svakog roštilja, i pri odabiru električnog sve zavisi od potreba i očekivanja. Svakako da vam ne treba veliki komercijalni roštilj ako ćete ga koristiti u stanu ili povremeno iznijeti na terasu. Tu vam je dovoljan neki manji roštilj sa snagom do 500 W. Ipak, ako želite da često priređujete roštiljanja idealan električni roštilj za vas je neki sa snagom do 1500 W, s većom pločom i rešetkom i slično. Ono na što još trebate obratiti pažnju jeste poklopac roštilja. Ne želite da kupite roštilj koji nema adekvatan i kvalitetan poklopac koji ga može zaštititi kada ga ne koristite. Visina roštilja obično nije bitna jer se ovakvi roštilji mogu držati na stolovima raznih veličina budući da se njihove nožice ne zagrijavaju kao što je to slučaj kod nekih drugih vrsta roštilja.

Članci iz iste kategorije: