Naočale kao velika pomoć za bolji vid

Svi ljudi u nekom trenutku svog života, prije ili kasnije shvate da počinju gubiti vid, odnosno da im vid slabi, bilo da se radilo o vidu na blizinu ili na daljinu. Bez obzira kada primijetite probleme s vidom, vrlo je važno odmah otići na pregled kod oftalmologa koji će vam preporučiti neko od korekcijskih pomagala za vid: naočale ili korekcijske leće. 

Ovisno o tome koliku dioptriju imate, oftalmolog će vam preporučiti da dolazite na redovite kontrole svakih godinu dana ili pak više puta godišnje kako bi se pregledi vida obavljali redovito te kako ne bi došlo do neželjenog povećavanja dioptrije. Redoviti pregledi vida kod oftalmologa ključni su kako biste što duže održali zdravlje svojih očiju.

Kada primijetite probleme s vidom, oftalmolog će vam preporučiti naočale
Kada primijetite probleme s vidom, vrlo je važno odmah otići na pregled kod oftalmologa koji će vam preporučiti naočale ili korekcijske leće. 

Tko može nositi naočale

Naočale za korekciju vida, odnosno korekcijske naočale, mogu nositi sve one osobe koje imaju probleme s vidom. Ovisno o tome pate li osobe od kratkovidnosti ili dalekovidnosti, optičar će izraditi naočale s odgovarajućim lećama koje će osobi olakšati obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Ono što svi oftalmolozi savjetuju, posebno kod osoba koje imaju nešto nižu dioptriju je da se naočale nose redovito kako ne bi došlo do pogoršanja njihovog stanja. 

YouTube video
Koja je razlika med naočalama: bifokalne, trifokalne i progresivne naočale

Naime, veliki broj osoba, posebno osoba mlađe životne dobi koji imaju manju dioptriju, vrlo često zaboravljaju nositi naočale, pa tako bespotrebno naprežu oči i riskiraju to da im se dioptrija naglo poveća, što dovodi do još većih problema. Upravo je zbog toga vrlo važno redovito nositi naočale kako bi se zaštitile oči i kako ne bi došlo do povećanja dioptrije i potrebe za njihovom promjenom.

Članci iz iste kategorije: